Τσελίκ για το Oruc Reis : «Έτοιμοι να απαντήσουμε και στο πεδίο της μάχης»

Τσελίκ για το Oruc Reis : «Έτοιμοι να απαντήσουμε και στο πεδίο της μάχης»

Ειρωνικό σχόλιο Τσελίκ: «Φαίνεται ότι όλες οι δηλώσεις διαφόρων χωρών μετά την επανέναρξη των επιχειρήσεων του Oruc Reis γράφτηκαν από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών».

Σε ακόμη μια προκλητική δήλωση για την παράνομη επανέναρξη των ερευνών του Oruc Reis ανοιχτά του Καστελλόριζου προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ σχολίασε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο σε συνέντευξη Τύπου και αμφισβήτησε για άλλη μια φορά τη Συμφωνία της Σεβίλλης.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ανέφερε: «Φαίνεται ότι όλες οι δηλώσεις διαφόρων χωρών μετά την επανέναρξη των επιχειρήσεων του Oruc Reis γράφτηκαν από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί με εκφοβισμούς και επιβολές. Εάν εναντιωνόμαστε σε μια δύναμη που δεν εκτιμά τις διπλωματικές προσπάθειες και με συνεχείς απειλές προσπαθεί να παραβιάσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, τότε είμαστε έτοιμοι να της απαντήσουμε τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και στο πεδίο [της μάχης]».

Για το άνοιγμα των Βαρωσίων, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ σχολίασε ότι δεν υπάρχει άδικη μεταχείριση. «Υποστηρίζουμε την ΤΔΒΚ, πήραν τη σωστή απόφαση. Αυτή η περιοχή ανήκει στους Τουρκοκύπριους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει».

Δένδιας: Όχι σε διερευνητικές με Τουρκία, όσο το Oruc Reis πλέει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Επίθεση εναντίον της Τουρκίας εξαπέλυσε νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, μετά την παράνομη NAVTΕΧ και την αποστολή του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, δεν μπορούν να υπάρξουν διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα, όσο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, πλέει εντός της υφαλοκρηπίδας της χώρας μας.

Ακάρ: Μην μας δοκιμάσετε, ας επιλύσουμε τις διαφορές μας μέσω διαλόγου

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ ισχυρίστηκε πως η χώρα του ζητά την έναρξη διαλόγου για την επίλυση θεμάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, ωστόσο, προειδοποίησε «να μην δοκιμάσει κανείς» την Τουρκία: «Μην μας δοκιμάσετε. Ας λύσουμε ό,τι χρειάζεται μέσω συνομιλιών, μέσω διαλόγου».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις εξελίξεις σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, τόνισε πως η Τουρκία τάσσεται υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, τηρώντας τις διμερείς συμφωνίες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Υπενθυμίζεται πως το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πλέει προς το Καστελλόριζο, στο πλαίσιο της νέας παράνομης NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, ενώ έχει ανοίξει τους πομπούς και κινείται με ταχύτητα τεσσάρων κόμβων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ειδικοί, που επικαλέστηκε η ΕΡΤ, αναφέρουν πως η ταχύτητα είναι κατάλληλη για πόντιση καλωδίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ