Πόλεμος νεύρων από την Τουρκία – Έστειλε και γεωτρύπανο στο Καστελλόριζο

Πόλεμος νεύρων από την Τουρκία – Έστειλε και γεωτρύπανο στο Καστελλόριζο

Η δηλωμένη πορεία του είναι δυτικά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, κάτι που προβληματίζει της ελληνικές αρχές

Στο Καστελλόριζο γνωστοποιήθηκε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ η παρουσία του Kanuni χθες το βράδυ νοτίως του νησιού στα 28 ναυτικά μίλια. Αυτή τη στιγμή το Kanuni βρίσκεται 15 ναυτικά μίλια νοτίως της Τήλου.

Η δηλωμένη πορεία του είναι δυτικά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, κάτι που προβληματίζει της ελληνικές αρχές. Την ίδια ώρα, το Oruc Reis είναι στα 45 ναυτικά μίλια του Καστελλόριζου. Και τα δύο πλοία επιτηρούνται στενά από τις δυνάμεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Στο μέτωπο της νοτιοανατολικής Μεσογείου, οι Τούρκοι άρχισαν πάλι να ψάχνουν για ελληνικά υποβρύχια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας παρατηρήθηκαν πτήσεις των δικινητήριων τουρκικών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας CN-235 που είναι εξοπλισμένα με σόναρ. Παράλληλα, τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα τύπου S-70 που βρίσκονται πάνω στις τουρκικές φρεγάτες απονηώνονταν από τις φρεγάτες, έκαναν μερικές βόλτες στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το ερευνητικό τουρκικό σκάφος και επέστρεφαν στις φρεγάτες.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάτι, καθώς τα ελληνικά υποβρύχια είναι αόρατα και συνήθως τα περισκόπιά τους παρακολουθούν, χωρίς να εντοπίζονται, τα πάντα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ