Χάος στη Νιγηρία : Διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

Χάος στη Νιγηρία : Διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

Πάνω από 20 στρατιωτικοί έφθασαν στον σταθμό διοδίων και άνοιξαν πυρ αμέσως - Τουλάχιστον δύο άνθρωποι που χτυπήθηκαν από σφαίρες έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 10 τραυματίστηκαν, προκαλώντας σοκ παγκοσμίως.

Διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας το βράδυ της Τρίτης, στο Λάγκος στη Νιγηρία, κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία, ενώ είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά, αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλαν οι αρχές για να λάβουν τέλος οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις εναντίον κυρίως της αστυνομικής βαρβαρότητας που γίνονται σε όλη τη χώρα την τελευταία εβδομάδα.

«Αρκετοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν, προσπαθούμε να μάθουμε πόσοι ακριβώς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ίσα Σανούσι, εκπρόσωπος της ΜΚΟ.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για σκηνές χάους και ανέφεραν πως είδαν πολλούς ανθρώπους να έχουν σωριαστεί στο έδαφος στον σταθμό διοδίων Λέκι, όπου συγκεντρώνονται διαδηλωτές εδώ και μία εβδομάδα.

Από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, που επικαλείται τρεις αυτόπτες μάρτυρες, έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο ανθρώπους που χτυπήθηκαν από σφαίρες στρατιωτών.

«Άρχισαν να ρίχνουν πραγματικές σφαίρες προς το πλήθος. Έριχναν μέσα στο πλήθος», είπε ο Άλφρεντ Ονονούγκμπο, 55 ετών, ιδιωτικός φρουρός. «Είδα μια σφαίρα να χτυπάει έναν ή δύο ανθρώπους».

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκαν σχόλιο για το περιστατικό. Φωτοειδησεογράφος είπε ότι πάνω από 20 στρατιωτικοί έφθασαν στον σταθμό διοδίων και άνοιξαν πυρ αμέσως. Είπε πως είδε δύο ανθρώπους που είχαν χτυπηθεί από σφαίρες. Ένας τρίτος αυτόπτης μάρτυρας είπε πως περίπου 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά.

Δείτε και το μήνυμα του Ιγκάλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά της κυβέρνησης, με τον επιθετικό των κόκκινων διαβόλων να τονίζει δημοσίως πως η κυβέρνηση της πατρίδας του είναι «ντροπή για τον κόσμο, ενώ παράλληλα ζήτησε από τον λαό της Νιγηρίας να μην σωπάσει αλλά τώρα να συνεχίσει να διαδηλώνει κατά του Σαρς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ