Λαβρόφ : Επίλυση των διαφορών στην Αν. Μεσόγειο μέσω διαλόγου

Λαβρόφ : Επίλυση των διαφορών στην Αν. Μεσόγειο μέσω διαλόγου

Ο κ. Λαβρόφ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εταίρους για τη Ρωσία και επεσήμανε τους μακραίωνους δεσμούς φιλίας

Διεξαγάγαμε πολύ καλές συνομιλίες με τον ομόλογό μου, τόνισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Νίκο Δένδια.

Ο κ. Λαβρόφ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εταίρους για τη Ρωσία και επεσήμανε τους μακραίωνους δεσμούς φιλίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σημείωσε ακόμη για την ένταση που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο, χρειάζεται επίλυση όλων των διαφορών μέσω του διαλόγου.

Τόνισε ακόμη, πως στην περιοχή τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πολλά και διαχρονικά και προστέθηκαν – όπως είπε – και άλλα. «Όλα πρέπει να επιλύονται βάσει του διεθνούς Δικαίου. Θεωρώ ότι κονό ζητούμενο είναι η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. Αυτό είναι το «κλειδί» για να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση».

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως από την έναρξη της πανδημίας οι δύο χώρες βοήθησαν η μία την άλλη με τον επαναπατρισμό πολιτών.

Επεσήμανε ακόμη, πως στόχος είναι η μείωση του διμερούς εμπορίου Ελλάδας – Ρωσίας να ξεπεραστεί μελλοντικά ενώ προσκάλεσε τον έλληνα ομόλογό του να επισκεφθεί τη Ρωσία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ