Σάμος : Υπάρχουν επικίνδυνες περιοχές και ετοιμόρροπα κτήρια

Σάμος : Υπάρχουν επικίνδυνες περιοχές και ετοιμόρροπα κτήρια

Μετρά τις καταστροφές της η Σάμος μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που ταρακούνησε σχεδόν τη μισή χώρα. Για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί το νησί, μίλησε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Μετρά τις καταστροφές της η Σάμος μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που ταρακούνησε σχεδόν τη μισή χώρα. Για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί το νησί, μίλησε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Οι σοβαρές ζημιές που έχουν υποστεί πάρα πολλά σπίτια και κτήρια αλλά και οι συνεχόμενοι μετασεισμοί που σημειώνονται θα αναγκάσουν τους περισσότερους κατοίκους να διανυκτερεύσουν σε δρόμους, πάρκα και πλατείες. Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες ώρες ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συντονίζει τις ενέργειες για να οργανωθούν χώροι φιλοξενίας των κατοίκων.

Δεν έχουμε πλήρη εικόνα

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Εικόνα πλήρης, ακόμα δεν υπάρχει. Υπάρχουν ολόκληρα τετράγωνα επικίνδυνα και ακόμη δεν ξέρουμε πόσος κόσμος έμεινε χωρίς σπίτι», τονίζει στο GRTimes ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος επισημαίνει πως υπάρχουν πολλά ετοιμόρροπα κτίσματα, αλλά και πολλές καταρρεύσεις σε κατοικημένες περιοχές, ενώ σημαντικές είναι και οι ζημιές σε υποδομές. Οπως λέει, σε ένα γυμναστήριο έπεσε ένας τοίχος, ζημιές εντοπίζονται σε πολλές εκκλησίες, και ένα σχολείο έχει «σκιστεί» στη μέση. «Είναι μεγάλη η καταστροφή. Έχουμε πολλά θέματα να αντιμετωπίσουμε», τονίζει.

Αυτοψία από Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, βρίσκεται από νωρίς στο νησί, κάνοντας αυτοψίες στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα.

Το «στρατηγείο» της Πολιτικής Προστασίας έχει στηθεί στο προαύλιο του δημαρχείου Ανατολικής Σάμου και από εκεί θα συντονίζονται όλες οι κινήσεις για την ανακούφιση των πληγέντων και την αντιμετώπιση της κατάστασης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ