Σάμος : Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 17χρονου – «Ήθελε να προστατέψει τη φίλη του αλλά δεν πρόλαβαν»

Σάμος : Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 17χρονου – «Ήθελε να προστατέψει τη φίλη του αλλά δεν πρόλαβαν»

«Την πήρε αγκαλιά για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν».

Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου, που έχασε τη ζωή του στη Σάμο από τον φονικό εγκέλαδο την Παρασκευή, μαζί με τη φίλη του.

«Την πήρε αγκαλιά για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν» τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κομνηνός δήλωσε ότι αφότου βρήκε τον μικρότερο αδελφό του Άρη Γιάννη και τον πήγε στη σύζυγό του έψαχνε να βρει τον Άρη ο οποίος δεν απαντούσε στις κλήσεις.

Περιγράφοντας τα δραματικά γεγονότα, σημείωσε ότι πρώτα βρήκε με τον πατέρα της κοπέλας τις τσάντες των παιδιών.

Δήλωσε ότι οι διασώστες και οι πυροσβέστες σκάβανε με τα χέρια για να σώσουν τα παιδιά και ευχαρίστησε τον αρχηγό της πυροσβεστικής Σάμου Γιώργο Μιαούλη. «Πάγωσα όταν είδα τα φορεία του ΕΚΑΒ, είπα το ‘’παιχνίδι τελείωσε’’».

«Πρέπει να βρεθεί λύση με τα κτίρια»

«Πρέπει να βρεθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στη μνήμη των παιδιών μας… Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια 30 – 40 χρόνων, και τα μπάζα να μαζέψουν οι υπάλληλοι του δήμου πάλι αυτά τα κτίρια θα εγκυμονούν κινδύνους» ήταν η δραματική έκκληση του κ. Κομνηνού στην Πολιτεία.

«Ο πρωθυπουργός είδε το σημείο και δεν πίστευε στα μάτια του… Από το συγκεκριμένο σημείο, και από άλλους διπλανούς δρόμους στην ίδια κατάσταση περνάγανε ο Άρης και η Κλαίρη για να κερδίσουν χρόνο» σημείωσε.

Εφιαλτικά τα πρώτα στοιχεία για τις ζημιές

Αρκετοί σεισμοπαθείς έχουν βρει καταφύγιο στον καταυλισμό στο Βαθύ Σάμου.

Η νύχτα ήταν αρκετά ιδιαίτερα ενεργή ως προς τον Εγκέλαδο, καθώς σημειώθηκε πληθώρα μετασεισμών.

Στις σκηνές που έστησε ο στρατός στο δημοτικό στάδιο Σάμου μένουν αρκετοί πολίτες, ενώ άλλοι διανυκτέρευσαν είτε σε αυτοκίνητα είτε σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Η διαδικασία καταγραφής των ζημιών συνεχίζεται με τις πληροφορίες από τα πρώτα νούμερα να είναι απογοητευτικά: Περισσότερα από 570 σπίτια και επιχειρήσεις μάλλον δεν θα μπορέσουν να ξανακατοικηθούν ή να ξαναλειτουργήσουν.

Πολλά από αυτά τα σπίτια ήταν πρώτες κατοικίες, ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είτε με μισθωμένα σπίτια είτε με μισθωμένα ξενοδοχεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός που μετέβη χθες στο νησί δεσμεύθηκε για άμεση καταβολή των επιδομάτων στους κατοίκους που επλήγησαν.

Σήμερα οι οικογένειες των δύο αδικοχαμένων παιδιών, του Άρη και της Κλαίρης, θα τα αποχαιρετήσουν για πάντα, γεγονός που έχει βυθίσει στο πένθος όλο το νησί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ