Πρεμιέρα για την τηλεκπαίδευση με μικροπροβλήματα σε δημοτικά – νηπιαγωγεία

Πρεμιέρα για την τηλεκπαίδευση με μικροπροβλήματα σε δημοτικά – νηπιαγωγεία

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι για τους μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων με τις διδακτικές ώρες να διαρκούν 30 λεπτά η κάθε μία

Πρεμιέρα με μικροπροβλήματα επεφύλασσε σήμερα η τηλεκπαίδευση για χιλιάδες μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι για τους μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων με τις διδακτικές ώρες να διαρκούν 30 λεπτά η κάθε μία.

Σύμφωνα με «πηγές» από το υπουργείο Παιδείας, από τις δύο το μεσημέρι έχουν συνδεθεί 47.000 τμήματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αντιστοιχούν σε περίπου 700.000 μαθητές και μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί μικροπροβλήματα με τη σύνδεση κάποιων μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται κάποια προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας Webex από τα πρώτα λεπτά έναρξης της διαδικασίας όπου σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζονται  καθυστερήσεις .

Τι προβλέπεται για την τηλεκπαίδευση

Η τηλεκπαίδευση και για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Η εκπαιδευτική τηλεόραση θα συνεχιστεί όλο το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν τα σχολεία κλειστά, ενώ πολύ σύντομα θα εμπλουτιστεί και με νέα μαθήματα, τα οποία ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX, στην κατηγορία Παιδικά / Μαθαίνουμε στο σπίτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ