Κορωνοϊός – Δήλωση σοκ: «Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι Έλληνες»

Κορωνοϊός – Δήλωση σοκ: «Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι Έλληνες»

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με την κατάσταση του κορωνοϊού να γίνεται όλο και πιο δύσκολη στην Ελλάδα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε σε μία σοκαριστική δήλωση σχετικά με τον εμβολιασμό. Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκαν νέες εξελίξεις σε σχέση με το εμβόλιο της Moderna αλλά και πότε θα είναι έτοιμο.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δήλωση του διευκρίνισε ότι «είμαστε σε καθεστώς lockdown γι’ αυτό δεν πρέπει να προτρέχουμε». Ενώ ο ίδιος τόνισε ότι «πολλές εταιρείες προχωρούν σε αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, με πλάνο το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου».

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας:

«Σήμερα έχουμε την ευτυχή συγκυρία να βλέπουμε πολλές εταιρείες να προχωρούν με αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια επομένως ο σχεδιασμός είναι πολύ πιο ρεαλιστικός σήμερα από ότι κάποιους μήνες πριν. Πράγματι και με τις ανακοινώσεις από την Αμερική και από την Ευρώπη και την πρόοδο της Κομισιόν είναι σαφές ότι μπορούμε να έχουμε ασφαλή εμβόλια περί το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου όπως ήταν και το αρχικό πλάνο του υπουργείου Υγείας.

Αν κάποιος μπορεί να πει κάτι με σιγουριά είναι ότι αυτό το πλάνο καθίσταται πιο ρεαλιστικό. Και αυτός ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πάρα πολλά εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και τη δυνατότητα να εμβολιάζονται πάνω από 2.100.000 συμπολίτες μας τον μήνα προκειμένου να φτάσουμε γρήγορα και κάποια στιγμή μετά τον Μάρτιο σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού και σίγουρα τη δυνατότητα να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου».

Στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης βρίσκεται το αεροσκάφος C-130, το οποίο αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας το πρωί της Πέμπτης, με σκοπό να πραγματοποιήσει την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό από το νοσοκομείο της Καβάλας.

Το αεροσκάφος έχει παραλάβει τους τρεις ασθενείς, για τους οποίους διατάχθηκε η αεροδιακομιδή, οι οποίοι είναι ηλικίας από 75 έως 76 ετών και θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν».

Για την αναχώρηση του C-130, αναμένονται οι ακριβείς οδηγίες και τελικές εντολές του ΕΚΑΒ, γιατροί του οποίου θα συνοδεύσουν τους ασθενείς μέχρι τα νοσοκομεία εισαγωγής τους. Την επιχείρηση αεροδιακομιδής συντονίζουν ο πρόεδρος του ΈΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Κέντρου, κ. Πύρρος Δημήτρης.

Οι ασθενείς είναι από τη Δράμα, αλλά λόγω μεγάλης επιβάρυνσης του νοσοκομείου είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς στη Δράμα νοσηλεύονται 125 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 12 σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για την πρώτη αεροδιακομιδή στην ηπειρωτική χώρα και κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της επιδημίας. Η διακομιδή κρίθηκε αναγκαία, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ.

Οι διακομιδες του προηγούμενου διαστήματος, ιδίως του καλοκαιριού, θεωρούνταν δεδομένες και αναμενόμενες, διότι οι νησιωτικές περιοχές δεν διέθεταν τις απαραίτητες υποδομές για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό. Ωστόσο θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε σήμερα και μια γιατρός από το νοσοκομείο της Λαμίας, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα χειρουργεία.

Κατά την ενημέρωση των συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτημα για το αν η κυβέρνηση σχεδιάζει επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στην Αθήνα, ο ίδιος απαντησε ότι «αν χρειαστεί στον σχεδιασμό μας είναι και η επίταξη, εφ’ όσον είναι απαραίτητο», και πρόσθεσε ότι «γενικά αντιμετωπίζουμε την χώρα σαν μία υγειονομική περιφέρεια για να κερδίσουμε την μάχη σε όλα τα μέτωπα».

Πηγή: AthensMagazine.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ