«Κόψτε τα τραπέζια και τις τσικουδιές σε σπίτια»

«Κόψτε τα τραπέζια και τις τσικουδιές σε σπίτια»

Έκκληση στους Κρητικούς να κόψουν τα τραπέζια και τις τσικουδιές εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού απευθύνει η διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων

Έκκληση στους Κρητικούς να κόψουν τα τραπέζια και τις τσικουδιές εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού απευθύνει η διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων, Ευδοκία Πάνου.

«Πρέπει να περιμένουμε δύο μήνες. Στα χωριά κάνουν μαζώξεις, 5-6 άτομα, γι’ αυτό και τα κρούσματα στην επαρχία τις τελευταίες μέρες. Πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ, για τα παιδιά τους, για τους συντρόφους τους και για τους εαυτούς τους» δήλωσε, μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6.

Όπως τόνισε, αν η μονάδα γεμίσει, η φροντίδα που θα έχουν οι ασθενείς μοιραία θα μειωθεί, με την ίδια να επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι όλοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Υπομονή 2-3 μήνες…

«Αν γεμίσει η μονάδα, όσα κρεβάτια και να έχουμε, θα είναι πολύ δύσκολα. Τις τελευταίες μέρες με ανησυχεί ότι τα κρούσματα στα Χανιά είναι αρκετά, ότι βλέπω ανθρώπους που φοράνε τη μάσκα επιπόλαια, που ακούω ότι μαζεύονται σε σπίτια. Είναι πάρα πολύ μεταδοτική ασθένεια και δεν ξέρεις σε κάθε περίπτωση πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός. Ας κάνουμε υπομονή 2-3 μήνες μέχρι να εμβολιαστούμε οι περισσότεροι και να τελειώνει αυτή η κατάσταση».

Η διευθύντρια της ΜΕΘ ρωτήθηκε αν υπάρχει σχεδιασμός να νοσηλευτούν στα Χανιά ασθενείς από άλλα νοσοκομεία σε περίπτωση ανάγκης. «Αν η κατάσταση εκτροχιαστεί, θα βρούμε κι άλλες λύσεις, αλλά ακόμα και 30 θέσεις στη ΜΕΘ να είχαμε, δεν θα μας σώσουν αν δεν προσέχουμε. Δεν μπορείς να αρνηθείς σε κανέναν, αν ζητηθεί να μεταφερθούν εδώ ασθενείς από άλλα νοσοκομεία».

«Μιλάμε με συναδέλφους από άλλα νοσοκομεία όπου κλείσανε χειρουργεία, επεκτάθηκαν σε άλλες μονάδες, αλλά όταν οι ασθενείς είναι πάρα πολλοί, δεν μπορείς να τους φροντίσεις. Το μυστικό δεν είναι τα κρεβάτια. Ναι, τώρα είμαστε πιο έτοιμοι, έχουμε καινούρια μηχανήματα, αλλά αν πέσουν πάρα πολλοί ασθενείς, δεν θα μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε όπως πρέπει» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ