Προσφυγικό : Στα λασπόνερα για ακόμα μια φορά το Καρά Τεπέ

Προσφυγικό : Στα λασπόνερα για ακόμα μια φορά το Καρά Τεπέ

Το πεδίο βολής μετατράπηκε για άλλη μια φορά σε «λίμνη» αφήνοντας έκθετη την κυβέρνηση για την προχειρότητα και τη βιασύνη με την οποία στήθηκε ο καταυλισμός.

Πλημμύρισε για ακόμα μια φορά ο προσωρινός προσφυγικός καταυλισμός του Καρά Τεπέ, όπου μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες στη Λέσβο, μετά την καταστροφή της Μόριας.

Το πεδίο βολής μετατράπηκε για άλλη μια φορά σε «λίμνη» αφήνοντας έκθετη την κυβέρνηση για την προχειρότητα και τη βιασύνη με την οποία στήθηκε ο καταυλισμός.

Οι πρόσφυγες βρέθηκαν εκτεθειμένοι στο κρύο παλεύοντας με τους ανέμους και την κακοκαιρία.

Τις τελευταίες ημέρες που ο καιρός αγρίεψε, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι εκτεθειμένοι στους δυνατούς ανέμους, με τις σκηνές να τις φουσκώνει ο αέρας, έτοιμες να τις πάρει μαζί του.

Ανακοίνωση για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στον Καρά Τεπέ, εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα, εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.
Στην ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων γίνεται εκτενής αναφορά στις ελλείψεις του καταυλισμού ακόμη και σε στοιχειώδεις παροχές της καθημερινότητας όπως είναι η πρόσβαση σε ζεστό νερό και τουαλέτες. Μεταξύ άλλων σημειώνεται:

«Με ευθύνη της κυβέρνησης και της ΕΕ, ο εγκλωβισμός και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά και εντείνονται στη νέα δομή στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ). Οι πρόσφυγες/ισσες και οι μετανάστες/τριες βρίσκονται εκτεθειμένοι/ες στο κρύο, παλεύοντας κυριολεκτικά με τους ανέμους που πλήττουν κατά καιρούς το νησί».

«Τρομάζουμε με την σκέψη και μόνο τι θα γίνει όταν μπει ο χειμώνας πιο δυναμικά. Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε στιγμές, όπως στη Μόρια, με ανθρώπους νεκρούς από το κρύο» αναφέρει η επιτροπή.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ