Αυτό είναι το ιστιοφόρο που έφτασε στη Σητεία – Πολιτικό άσυλο ζητούν οι Τούρκοι επιβάτες

Αυτό είναι το ιστιοφόρο που έφτασε στη Σητεία – Πολιτικό άσυλο ζητούν οι Τούρκοι επιβάτες

Bίντεο με την άφιξη του ιστιοφόρου στον κόλπο Κουρεμένου της Σητείας είδε το φως της δημοσιότητας. Το ιστιοφόρο έφτασε στην Κρήτη το πρωί της Κυριακής από την Τουρκία και οι 8 επιβάτες του (5 άνδρες, 1 γυναίκα και 2 παιδιά) ζητούν πολιτικό άσυλο για να γλιτώσουν από το καθεστώς Ερντογάν καθώς κατά δήλωσή τους είναι γκιουλενιστές.

Bίντεο με την άφιξη του ιστιοφόρου στον κόλπο Κουρεμένου της Σητείας είδε το φως της δημοσιότητας. Το ιστιοφόρο έφτασε στην Κρήτη το πρωί της Κυριακής από την Τουρκία και οι πιβάτες του (5 άνδρες, 1 γυναίκα και 2 παιδιά) ζητούν πολιτικό άσυλο για να γλιτώσουν από το καθεστώς Ερντογάν καθώς κατά δήλωσή τους είναι γκιουλενιστές.

Απαραίτητες ενέργειες

Το σκάφος με τους Τούρκους επιβάτες μπήκε στο λιμάνι της Σητείας συνοδεία περιπολικού του Λιμενικού Σώματος. Πριν ακόμα δέσει, είχε γίνει γνωστό ότι οι επιβαίνοντες σκοπεύουν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Αυτό που απομένει είναι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφασιστεί ή όχι αν θα δοθεί άσυλο στα συγκεκριμένα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση οι αρχές θα κάνουν rapid test σε όλους τους επιβάτες ενώ τις πρώτες μέρες θα παραμείνουν στο ιστιοφόρο του οποίου οι χώροι επαρκούν ενώ παράλληλα θα εξεταστούν από γιατρούς του νοσοκομείου Σητείας όπως προβλέπει η διαδικασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ