Στα «μαλακά» οι δράστες της επίθεσης στο Μετρό – Η εμπλοκή ειδικού φρουρού στην υπόθεση

Στα «μαλακά» οι δράστες της επίθεσης στο Μετρό – Η εμπλοκή ειδικού φρουρού στην υπόθεση

Οδηγούνται το Σάββατο στον εισαγγελέα Ανηλίκων

Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής οι δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στο Μετρό Ομόνοιας.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, αδέρφια 15 και 17 ετών από το Περιστέρι, ενώ σήμερα, Σάββατο, αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Η σύλληψή τους ήταν θέμα χρόνου καθώς οι κάμερες του Μετρό είχαν καταγράψει ολοφάνερα τα πρόσωπα των δραστών.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι δράστες φορούσαν παρόμοια ρούχα, ενώ είχαν ίδιο σωματότυπο. Ο ένας από τους δύο έμοιαζε πιο «έμπειρος» σε επιθέσεις από τον τρόπο που χτυπάει, ενώ ο δεύτερος δράστης μοιάζει να συνδράμει «επικουρικά».

Δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν. Η σύλληψή τους έγινε έξω από το σπίτι τους, όπου κρύβονταν μετά την επίθεση. Ακόμα δεν έχουν παραδεχτεί την πράξη τους.

Τους «κάλυπτε» ειδικός φρουρός

Επίσης, συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός ο οποίος φαίνεται να «κάλυπτε» τους δύο νεαρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γείτονας των δραστών και προσφέρθηκε να τους βοηθήσει ενημερώνοντάς τους για τις κινήσεις της Αστυνομίας προκειμένου να μην εντοπιστούν.

Σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο, Γ.Γ. Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει συλληφθεί και αναμένεται να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Μαυροειδάκος, αφού έδωσε συγχαρητήρια στην αστυνομία για τη σύλληψη των δραστών, σημείωσε ότι ενέργεια του συναδέλφου του να τους βοηθήσει να αποφύγουν τη σύλληψη είναι κατακριτέα.

Από τη μεριά του ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος, σημείωσε ότι «δυστυχώς δε θα πάθουν τίποτα», οι δύο συλληφθέντες καθώς είναι ανήλικοι και «αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι να επιβληθούν αναμορφωτικά μέτρα».

Καθημερινότητα οι πράξεις βίας

«Καθημερινά» χαρακτήρισε τα περιστατικά βίας και ανομίας στα σταθερά μέσα τροχιάς ο Άκης Πάστρας, Γ.Γ. Συνδικάτου Σταθμαρχών ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Πάστρα, οι υπάλληλοι του μετρό έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με περιστατικά βίας από επιβάτες και σε αυτό συντελεί και η ελλιπής αστυνόμευση που υπάρχει στους σταθμούς.

«Είναι καθημερινά τα περιστατικά, απλά αυτή τη φορά υπήρξε το βίντεο από συμπολίτη μας».

Ο κ. Πάστρας όπως και ο κ. Μαυροειδάκος επισήμαναν ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η αστυνόμευση στα ΜΜΜ προκειμένου να προληφθούν παρόμοια περιστατικά.

Ειδικό σώμα της αστυνομίας στα ΜΜΜ

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, επισήμανε ότι ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε πέσει στο τραπέζι αυτή η πρόταση, ωστόσο ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

«Λέμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της ελληνικής αστυνομίας που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο όλου του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής. Ένα σώμα που θα έχει στη δικαιοδοσία του τον έλεγχο και την ασφάλεια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στο μετρό, θα δώσει τη λύση που περιμένουμε. Άλλωστε είναι κάτι που γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και είναι ευθύνη της πολιτείας να υπάρχει νόμος και τάξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Συμπλήρωσε ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στόχος είναι το σώμα αυτό να δημιουργηθεί εντός του έτους. «Μέχρι τότε τα μέτρα αστυνόμευσης σε όλους τους σταθμούς θα αυξηθούν», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ