Λιανεμπόριο : «Σηκώνουν τα μανίκια» οι έμποροι – Εκπτώσεις έως και 70% για να σωθεί ο τζίρος

Λιανεμπόριο : «Σηκώνουν τα μανίκια» οι έμποροι – Εκπτώσεις έως και 70% για να σωθεί ο τζίρος

Δείτε αναλυτικά πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο με… lockdown.

Σε αγώνα δρόμου θα επιδοθεί από την ερχόμενη Δευτέρα ο εμπορικός κόσμος καθώς ανοίγει και επίσημα το λιανεμπόριο.

Οι έμποροι θα σηκώσουν και πάλι ρολά στα καταστήματά τους, μετά από δύο και πλέον μήνες που βρέθηκαν στον «πάγο», μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το 15ημερο λειτουργίας με click away πριν την Πρωτοχρονιά.

Η κυβέρνηση έπειτα από την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε να επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις, που έχουν την ευκαιρία να «ξεστοκάρουν» εμπορεύματα που προμηθεύτηκαν ενόψει της χειμερινής περιόδου και των γιορτών, τα οποία όμως έμειναν αδιάθετα στις αποθήκες εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown.

Έτσι, χθες ανακοινώθηκε το καθολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου φέρνοντας ικανοποίηση στον εμπορικό κόσμο ο οποίος ποντάρει στην εκπτωτική περίοδο για να μαζέψει μέρος από τον χαμένο τζίρο των προηγούμενων μηνών. 

Ο πρόεδρος του πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» δεν έκρυψε τη χαρά του για το άνοιγμα της αγοράς και τόνισε ότι το άνοιγμα της αγοράς είναι ένα δίκαιο αίτημα με το οποίο συστρατεύτηκε και η κοινωνία, με τους εμπόρους να προετοιμάζονται για τη Δευτέρα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, επισήμανε ότι όλο το λιανεμπόριο θα λειτουργεί με αυστηρούς κανόνες, καθώς «ο κοροναϊός είναι εδώ».

«Ο πόλεμος συνεχίζεται», σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η «αρμονική συνεργασία» επιχειρηματιών, εργαζομένων και καταναλωτών θα βοηθήσει ώστε όλα να λειτουργήσουν με τα λιγότερα δυνατόν προβλήματα.

Ανοίγει το λιανεμπόριο με εκπτώσεις και προσφορές

Εκμεταλλευόμενοι την συγκυρία της επαναλειτουργίας της αγοράς εν μέσω των χειμερινών εκπτώσεων, οι έμποροι εμφανίζονται διατεθειμένοι να ανοίξουν τα καταστήματα με εκπτώσεις και ασυναγώνιστες προσφορές που θα φτάνουν ακόμη και στο 70%, προκειμένου να καλύψουν όσο περισσότερο από το χαμένο έδαφος μπορούν.

Ειδικά στον κλάδο της ένδυσης και υπόδησης ετοιμάζονται να προσφέρουν στα φυσικά τους καταστήματα εκπτώσεις που θα κυμαίνονται κατά μέσον όρο σε 30-50% αλλά θα φτάνουν και στο 70% και ακόμη υψηλότερα σε πολλά καταστήματα και πολυκαταστήματα.

Στην αγορά πάντως δεν φοβάται κανείς ότι θα δούμε σκηνές Harrods, ενώ όπως αναφέρθηκε και στην χθεσινή ενημέρωση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, θα υπάρξει αυστηρή επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων ενώ από την πλευρά τους οι επιστήμονες τόνισαν ότι είναι μεγάλη και η ατομική ευθύνη ενόψει και της πτώσης της θερμοκρασίας που θα αυξήσει την κινητικότητα σε κλειστούς χώρους.

Έτσι, τα καταστήματα θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδέχονται κανονικά πελάτες, εξαιρουμένων των «κόκκινων» περιοχών του επιδημιολογικού χάρτη, όπου οι εμπορικές επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away.

Η επαναλειτουργία αφορά το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων καθώς επίσης τα εμπορικά κέντρα (malls), εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα (outlets).

Οι βασικοί όροι λειτουργίας

Η λειτουργία του συνόλου των εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται πλέον κανονικά με μόνο περιορισμό την συνάθροιση εντός του καταστήματος ή του mall κατά αναλογία 1 άτομο ανά 25 τμ.

Παράλληλα οι καταναλωτές θα έχουν χρονικό περιθώριο δύο ωρών για τα ψώνια τους απ’ τη στιγμή που θα στείλουν με SMS στο 13033 τον κωδικό 2 λαμβάνοντας την έγκριση ή θα συντάξουν το έντυπο μετακίνησης.

Οι παραβάτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πρόστιμο 300 ευρώ ενώ στην περίπτωση των επιχειρήσεων που παραβαίνουν τους κανόνες θα υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις με προσωρινή αναστολή δραστηριότητας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ