Για πρώτη φορά μετά από καιρό διψήφιος αριθμός κρουσμάτων στην Αττική – Η κατανομή στο Λεκανοπέδιο

Για πρώτη φορά μετά από καιρό διψήφιος αριθμός κρουσμάτων στην Αττική – Η κατανομή στο Λεκανοπέδιο

Με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να βελτιώνεται, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό στην Αττική καταγράφεται διψήφιος αριθμός κρουσμάτων, αν και τα τεστ ήταν αισθητά μειωμένα το τελευταίο 24ωρο και ανήλθαν σε 10.795

Στην Αττική εντοπίζονται για ακόμη μια ημέρα -αν και αισθητά μειωμένα- τα περισσότερα από τα 237 κρούσματα κοροναϊού που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας βελτιώνεται, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό στην Αττική καταγράφεται διψήφιος αριθμός κρουσμάτων, αν και τα τεστ ήταν αισθητά μειωμένα το τελευταίο 24ωρο και ανήλθαν σε 10.795.

Ειδικότερα, στην Ανατολική Αττική και το Βόρειο Τομέα Αθηνών καταγράφονται τα περισσότερα νέα κρούσματα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 18 λοιμώξεις. Ακολουθούν ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 15 και η Δυτική Αττική με 12 κρούσματα.

Ειδικότερα:

  • 18 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
  • 18 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 15 κρούσματα  στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 10 κρούσματα  στην ΠΕ  Δυτικής Αττικής
  • 12 κρούσματα  στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 9 κρούσματα  στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • 12 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς

Περισσότερα από 2.500 κρούσματα στην Αττική

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, υπολογίζεται ότι στην Αττική συγκεντρώνονται περισσότερα από 2.500 ενεργά κρούσματα, δηλαδή 1 στους 3 ασθενείς που νοσούν από τον φονικό ιό διαμένουν στην Αττική.

«Κυρίως μας απασχολεί η Δυτική Αττική και ο Κεντρικός Τομέας της Αττικής» είπε η ίδια κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή.

«Υπολογίζεται ότι ο αριθμός αναπαραγωγής, ο γνωστός μας δείκτης RT στην Αττική είναι 0,91, δηλαδή κάτω από τη μονάδα, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα είναι σημαντικά χαμηλότερος. Όμως, οι κάτοικοι της Αττικής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών έχει σημαντικά μειωθεί σε όλη την επικράτεια και υπολογίζεται στους 1.700 ασθενείς, ενώ ο μέσος αριθμός νέων εισαγωγών ανά ημέρα την περασμένη εβδομάδα ήταν 130, υποδιπλάσιος από αυτόν που είχαμε πριν από ένα μήνα» υπογράμμισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ