Βρετανία : 1.348 νεκροί από τον κορωνοϊό και 33.552 νέα κρούσματα μέσα σε μία μέρα

Βρετανία : 1.348 νεκροί από τον κορωνοϊό και 33.552 νέα κρούσματα μέσα σε μία μέρα

Συνολικά 5.861.351 άτομα έχουν ήδη κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου - Παρατηρήθηκε επιπλέον αύξηση των εμβολιασμών κατά μισό εκατομμύριο την Παρασκευή

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε άλλους 1.348 θανάτους που σχετίζονται με τον κοροναϊό και 33.552 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία.

Συνολικά 5.861.351 άτομα έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου, με άλλα 468.617 άτομα μέχρι στιγμής να έχουν λάβει τον δεύτερο εμβολιασμό τους κατά του ιού.

Ρυθμός μετάδοσης και δεδομένα

Τα δεδομένα έρχονται αφού το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε 1.401 θανάτους λόγω κοροναϊού και επιπλέον 40.261 λοιμώξεις την Παρασκευή.

Ο αριθμός R – ο μέσος αριθμός δευτερογενών λοιμώξεων που παράγονται από ένα άτομο που έχει μολυνθεί – κυμαίνεται σήμερα μεταξύ 0,8 και 1, με ημερήσιο ρυθμό αύξησης μόλυνσης από -4% έως -1%, δείχνουν τα στοιχεία.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος των επτά ημερών δείχνει ότι οι λοιμώξεις μειώνονται τώρα, γεγονός που υποδηλώνει ότι το lockdown μπορεί να επηρεάζει τα ποσοστά των νέων κρουσμάτων.

Τα τελευταία στοιχεία έρχονται καθώς οι ανώτεροι γιατροί κάλεσαν τον επικεφαλής ιατρικό υπάλληλο της Αγγλίας να μειώσει στο μισό το χάσμα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer.

Σύμφωνα με το skynews, η Βρετανική Ιατρική Ένωση (BMA) δήλωσε ότι το χάσμα μεταξύ των δόσεων που χορηγούνται στους ασθενείς πρέπει να μειωθεί από τις 12 εβδομάδες στις έξι.

Εν τω μεταξύ, η παρουσίαση των «ξενοδοχείων COVID» και άλλων περιορισμών στα διεθνή ταξίδια θα συζητηθεί από τους ανώτερους υπουργούς τη Δευτέρα.

Τα παραπάνω ακολουθούν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που υπαινίσσεται ότι χρειάστηκαν περαιτέρω περιορισμοί στα σύνορα για να σταματήσουν να εισέρχονται στη χώρα επικίνδυνες νέες παραλλαγές κορανοϊού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ