Γιώργος Κιμούλης : Σάλος από τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα – Πολλοί ηθοποιοί στο πλευρό της

Γιώργος Κιμούλης : Σάλος από τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα – Πολλοί ηθοποιοί στο πλευρό της

Απίστευτος σάλος ξέσπασε σήμερα Τρίτη, όταν η Ζέτα Δούκα, μέσα από το MEGA και την εκπομπή «Πάμε Δανάη», κατήγγειλε τον ηθοποιό, Γιώργο Κιμούλη για λεκτική, ψυχολογική και -το χειρότερο όλων- σωματική βία, κατά τη διάρκεια παράστασης που πρωταγωνιστούσαν -μεταξύ άλλων- οι δυο τους

Απίστευτος σάλος ξέσπασε σήμερα Τρίτη, όταν η Ζέτα Δούκα, μέσα από το MEGA και την εκπομπή «Πάμε Δανάη», κατήγγειλε τον ηθοποιό, Γιώργο Κιμούλη για λεκτική, ψυχολογική και -το χειρότερο όλων- σωματική βία, κατά τη διάρκεια παράστασης που πρωταγωνιστούσαν -μεταξύ άλλων- οι δυο τους.

Η είδηση -όπως είναι λογικό- «ταξίδεψε» στα social media με… ταχύτητα φωτός και προκάλεσε κύμα συμπαράστασης, εκτός από τον απλό κόσμο, και από τους συναδέρφους της.

Μάλιστα, οι καταγγελίες πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας, με ηθοποιούς, όπως ο Φάνης Παυλόπουλος και η Κατερίνα Γερονικολού να καταγγέλλουν τον ηθοποιό για κακή συμπεριφορά.

«Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα» έγραψε η Κατερίνα Γερονικολού. «3 χρόνια στη σχολή του. 3 χρόνια με φόβο, κατάχρηση εξουσίας, ταπείνωση, μισογυνισμό, χειραγώγηση, εκμετάλλευση, κλάματα, δουλοπρέπεια, τοξικότητα, ψυχολογική βία, τσακωμούς» έγραψε από την πλευρά του ηθοποιός, Φάνης Παυλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικά χρόνια η Ευδοκία Ρουμελιώτη είχε μιλήσει για «αντισυναδελφική συμπεριφορά» του Γιώργου Κιμούλη, που την οδήγησε να αποχωρήσει από την παράστασή τους, ενώ και η Κατερίνα Παπουτσάκη ανέφερε πως δεν θα συνεργαζόταν ξανά μαζί του.

Τις τελευταίες ώρες λοιπόν άντρες και γυναίκες ηθοποιοί στάθηκαν στο πλευρό της ηθοποιού, ενώ προτρέπουν και άλλα θύματα από τον καλλιτεχνικό χώρο να βγουν και να μιλήσουν για παρόμοια περιστατικά.

Ανάμεσά σε αυτούς, η Ναταλία Τσαλίκη, η Βίκυ Σταυροπούλου, η Μαριάννα Τουμασάτου, η Νατάσσα Εξηνταβελόνη, ο Φάνης Παυλόπουλος, ο Πάνος Βλάχος, η Φανή Παλιούρα, η Μαριέλλα Σαββίδου, αλλά και ο Νίκος Ψαρράς, ο οποίος ήταν στον θίασο της παράστασης «Πιο Κοντά» το 2008-9 όταν συνέβη το περιστατικό που διηγήθηκε η Ζέτα Δούκα.

«Χιονοστιβάδα» καταγγελιών

Λίγη μόλις ώρα μετά τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα, ο ηθοποιός Φάνης Παυλόπουλος μίλησε, μέσω ανάρτησής του στα Social Media, για τη δική του -τραγική όπως φαίνεται- εμπειρία στη σχολή του Γιώργου Κιμούλη.

«20 χρόνια μετά. 3 χρόνια στη σχολή του. 3 χρόνια με φόβο, κατάχρηση εξουσίας, ταπείνωση, μισογυνισμό, χειραγώγηση, εκμετάλλευση, κλάματα, δουλοπρέπεια, τοξικότητα, ψυχολογική βία, τσακωμούς» γράφει ο ηθοποιός.

«Διέλυσε ένα ολόκληρο έτος, φιλίες, κατέστρεψε προσωπικότητες, γιατί έτσι γούσταρε και γιατί μπορούσε. Την τελευταία ώρα μιλάω με συμφοιτητές που κλαίνε με λυγμούς γιατί θυμήθηκαν τι ζούσαμε αυτά τα χρόνια στη σχολή του» συμπλήρωσε.

«Σήμερα συνειδητοποίησα γιατί, όταν κάποιοι με ρωτάνε σε ποια δραματική σχολή να δώσουν εξετάσεις, δίνω πάντα την ίδια απάντηση. ‘Σε καμία’» καταλήγει.

Τη σκυτάλη των καταγγελιών πήρε η ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού, η οποία με μια συγκλονιστική ανάρτηση, μέσω Instagram, κατήγγειλε τον διάσημο ηθοποιό για εργασιακό εκφοβισμό.

«Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη ‘συνεργασία’ μας» ανέφερε η ηθοποιός ενώ παρέθεσε την αφίσα από την παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή» όπου συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη.

Παράλληλα, προσθέτει πως τώρα νιώθει καλά για να μιλήσει, καθώς δεν είναι τόσο μικρή ώστε να φοβάται τον ίσκιο της, «ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου».

Τέλος ευχαρίστησε τη Ζέτα Δούκα που έκανε την αρχή. «Ζέτα Δούκα, σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν… λυπάμαι και για μένα» ανέφερε χαρακτηριστικά

Κύμα συμπαράστασης από ηθοποιούς

Στο πλευρό της Ζέτας Δούκα στάθηκαν από την πρώτη στιγμή πολλοί συνάδερφοί της.

«Περήφανος για τη Ζέτα» έγραψε ο Νίκος Ψαρράς στο Facebook.

«Είσαι φωτεινό παράδειγμα» τόνισε η Βίκυ Σταυροπούλου. 

«Ψάχνω να βρω λέξεις… θα πω ευχαριστώ για την πόρτα που άνοιξες» έγραψε η Μαρίαννα Τουμασάτου. 

«Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε. Ας ελπίσουμε οτι θα γίνει αφορμή για ένα ξεκαθάρισμα, μια »ανακούφιση» όλων όσων θελήσουν να δημοσιοποιήσουν τις τραυματικές τους εμπειρίες» ήταν η αντίδραση της Ναταλίας Τσαλίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ