Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Χάλασε και ο Μπέος. Ο κανονικός θα υποχρέωνε το Πανθεσσαλικό να πληρώνει 1500 ευρώ το μήνα στην ομάδα του
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ψηφιακά θα γίνουν οι εκλογές των ομοσπονδιών λόγω της πανδημίας

Τη δυνατότητα να γίνουν εκλογές σε ομοσπονδίες και ενώσεις ακόμη και εξ αποστάσεως (λόγω πανδημίας) δίνει η κυβέρνηση με νέα τροπολογία.

Ψηφιακά θα γίνουν οι εκλογές των ομοσπονδιών λόγω της πανδημίας | to10.gr

Την εισαγωγή της χρήσης ψηφιακών μέσων στις αρχαιρεσίες των αθλητικών ενώσεων, με σκοπό την απομακρυσμένη συμμετοχή των μελών τους, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τετάρτη, 17/02/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουσιαστικά η νέα τροπολογία επιτρέπει να διεξαχθούν χωρίς πρόβλημα και εν καιρώ πανδημίας οι εκλογές, αφού δεν θα είναι αναγκαία η δια ζώσης παρουσία των ψηφοφόρων. Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις της υπόψη τροπολογίας, ρυθμίζονται μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

-Εισάγεται η χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων Τεχνολογίας Πληροφορίας Ενημέρωσης, ως δυνατότητα διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων για τις αρχαιρεσίες των οριζόμενων αθλητικών ενώσεων και ομοσπονδιών.

-Παρατείνονται, από τη λήξη τους και μέχρι την 30η.6.2021 οι θητείες των μελών των διοικητικών συμβουλίων και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου αθλητικής ένωσης, κλπ.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, στόχος είναι να καλυφθεί το κενό διοίκησης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, της οποίας η θητεία της ολομέλειας διοίκησης λήγει εντός Φεβρουαρίου 2021.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Άρθρο 1 της σχετικής διάταξης:

Χρήση μέσων Τ.Π.Ε για τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων και αρχαιρεσιών σε αθλητικές ενώσεις και ομοσπονδίες – Παράταση θητειών καταστατικών οργάνων αθλητικών ενώσεων

1. Οι γενικές συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών, δύναται να διεξάγονται και με τη χρήση σύγχρονων μέσων Τεχνολογίας Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε) με σκοπό την απομακρυσμένη συμμετοχών των μελών τους. Όλες οι ψηφοφορίες επί των επιμέρους θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφοριών για την ανάδειξη των νέων καταστατικών οργάνων, διεξάγονται με τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή κάλπη Ζευς» της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε.Α.Ε). Η ανακήρυξη των υποψηφίων γίνεται τουλάχιστον με πέντε (5) πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, εκτός αν από το οικείο καταστατικό προβλέπεται μεγαλύτερη προθεσμία, οπότε εφαρμόζεται η καταστατική πρόβλεψη.

2. Κατά παρέκλιση της παρ.4 του άρθρου 5 και της παρ.5 του άρθρου 14 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) οι γενικές συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών με τη χρήση μελών Τ.Π.Ε, σύμφωνα με την παρ.1, διεξάγονται ενώπιον τριμελούς εφορευτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από δικηγόρους της οποιάς προεδρεύει υποχρεωτικά δικηγόρος διορισμένος στο Εφετείο ή στον Άρειο Πάγο. Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και οι αναπληρωτές τους, στην περίπτωση κωλύματός τους, ορίζονται το αργότερο είκοσι (20) πλήρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία των αρχαιρεσιών από τον Δικηγορικό Σύλλογο, στην περιφέρεια του οποίου εδρεύει το σωματείο, η ένωση ή ομοσπονδία, κατόπιν σχετικής αίτησης, η οποία υποβάλλεται τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) πλήρεις ημέρες πριν από την ορισθείσαι ημέρ των αρχαιρεσιών.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από