Κώδωνας κινδύνου από το in.gr για πολιτική «εργαλειοποίηση» της υπόθεσης Λιγνάδη

Κώδωνας κινδύνου από το in.gr για πολιτική «εργαλειοποίηση» της υπόθεσης Λιγνάδη

Το in.gr έφερε στο προσκήνιο της συζήτησης την αθλιότητα συγκεκριμένων κύκλων να πολιτικοποιήσουν τη σύλληψη Λιγνάδη και να στοχοποιήσουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό με βάση τις φωτογραφίες που έβγαλε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η αισχρή ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία αποτέλεσε και αιτία πολέμου μεταξύ κυβέρνησης και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πάντα είχα την απορία γιατί μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε ο Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε την εξουσία, ήταν να αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος δηλαδή, την ευθύνη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Καλά την ΕΥΠ αλλά τα ασυνόδευτα ανήλικα γιατί;» ήταν το χυδαίο σχόλιο του Κώστα Βαξεβάνη.

Η άθλια ανάρτηση προκάλεσε οργισμένη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία: «Ερωτάται ευθέως ο κ. Τσίπρας, προσυπογράφει αυτές αθλιότητες του πραγματικού εκπροσώπου του κ. Βαξεβάνη; Αναμένουμε την τοποθέτησή του. Η σιωπή σημαίνει αποδοχή της χυδαιότητας».

Ο εκδότης επέμεινε με νέο εμετικό σχόλιο στο Twiter. «Με εγκαλούν οι συνοδοιπόροι (ως σήμερα μάλιστα) του Νίκου Γεωργιάδη και του Λιγνάδη. Όποιος έχει μύγα έχει και φαγούρα. Απαντήστε στον κόσμο γιατί έχετε τέτοια σχέση με τους βιαστές-παιδεραστές και αφήστε του υπόλοιπους και τα υπόλοιπα» είπε σε νέα ντροπιαστική ανάρτηση.

«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Οργισμένα αντέδρασαν από το κυβερνών κόμμα. «Τα εμετικά υπονοούμενα του @KostasVaxevanis (ο οποίος όταν ο Σύριζα μείωσε τις ποινές για την Παιδεραστία ήταν σιωπηλός) στέλνουν την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης κυριολεκτικά στον βούρκο. Και καλά ο Τσίπρας να σιωπά αλλά ούτε ένας δεν υπάρχει στον Σύριζα να καταδικάσει;» σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Την αισχρή τακτική Βαξεβάνη αποδοκίμασε και ο διευθυντής της Αυγής και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Άγγελος Τσέκερης. «Η τάση κάποιων στα σόσιαλ να κολλήσουν παιδεραστία στον Μητσοτάκη από το τίποτα, είναι εμετικος κιτρινισμός και Μακελειό. Δεν γίνεται πολιτική εκτοξεύοντας ξερατά στον αντίπαλο. Πρώτα πρώτα γιατί είναι μια πρακτική που ποτέ δεν κερδίζει. Αλλά κυρίως γιατί δεν την αντέχουμε εμείς οι ίδιοι. Αυτά» έγραψε στο Facebook.

Ο ίδιος εκδότης της εφημερίδας Documento, μετά τη θύελλα αντιδράσεων επέστρεψε με νέα ανάρτηση. «Κανένας δεν συνδέει άμεσα τον πρωθυπουργό με κύκλωμα παιδεραστίας. Έχει όμως υποχρέωση να δώσει εξηγήσεις, για τη συχνότητα με τον οποία βρίσκονται στο περιβάλλον του παιδόφιλοι καθώς επίσης και την τακτική ‘κάτσε λίγο πίσω να ξεχαστεί’» έγραψε.

Η παραίτηση της Λίνας Μενδώνη δεν είναι πλέον αρκετή λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ και μιλούν για συγκάλυψη. «Η κ. Μενδώνη έπρεπε να κάνει την υπουργό και δεν έκανε την υπουργό. Προσπάθησε να κάνει τα πάντα για τη συγκάληψη» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να εκμεταλλευτούν με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις, ένα συλλογικό κίνημα, που απαιτεί τεράστιο κουράγιο από τους εκφραστές του» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Σε γραμμή «Μακελειού» ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ευτελισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάστηκε ιδιαιτέρως αρνητικά από το in.gr, το οποίο έφτιαξε φωτογραφία στην οποία φαίνονται οι Τσίπρας και Λιγνάδης μαζί. Ενα φωτομοντάζ για να αναδειχθεί η αθλιότητα όσων επιχειρούν να κάνουν πολιτική σπέκουλα με βάση τις φωτογραφίες του Λιγνάδη.

Όπως επισημαίνει σε άρθρο του ο διευθυντής ψηφιακών του ομίλου Alter Ego Media, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, αναμφίβολα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που αφορούν τη Λίνα Μενδώνη και προφανώς η αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να κάνει κριτική και να ζητά την παραίτησή της, αλλά δεν μπορεί να γίνεται εργαλειοποίηση της υπόθεσης.

«Και όμως αυτό ακριβώς κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Μια χυδαία εργαλειοποίηση της υπόθεσης Λιγνάδη. Έχει αποφασίσει ότι στο συγκεκριμένο θέμα όχι απλώς θα προσπαθήσει να αποδώσει στον πρωθυπουργό και συλλήβδην στη Νέα Δημοκρατία πολιτική ευθύνη για την επιλογή Λιγνάδη, αλλά λίγο πολύ θα επιδιώξει να πείσει την κοινωνία ότι ένα κόμμα που κυβερνά τη χώρα, έχοντας, καλώς ή κακώς, κερδίσει τις εκλογές και διατηρώντας σταθερό δημοσκοπικό προβάδισμα, κόμμα που έχει μια συγκεκριμένη ιστορική διαδρομή είναι κατά βάση ένα δίκτυο υποστήριξης παιδόφιλων. Μόνο που αυτό είναι η μετατροπή των πρωτοσέλιδων του «Μακελειού» σε αντιπολιτευτική γραμμή» γράφει.

Και άλλο σημείο του άρθρου επισημαίνει: «Η λογική «σε είδα στις φωτογραφίες με τον Λιγνάδη, άρα είσαι ίδιος», επιβεβαιώνει το χαμηλό επίπεδο της αντιπολιτευτικής τακτικής που επιλέγει να κάνει ο κ. Τσίπρας σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα. Διότι με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να ενοχοποιήσουμε και την κ. Λυδία Κονιόρδου, σπουδαία ηθοποιό και υπουργό Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή φωτογραφήθηκε με τον Λιγνάδη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ