Βρετανία: Θεαματική αύξηση στις κρατήσεις για διακοπές, ψηλά στις προτιμήσεις η Κρήτη

Βρετανία: Θεαματική αύξηση στις κρατήσεις για διακοπές, ψηλά στις προτιμήσεις η Κρήτη

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές των Βρετανών η Κρήτη. Μεγάλη αύξηση σε κρατήσεις πτήσεων και πακέτων διακοπών, μετά την ανακοίνωση του «οδικού χάρτη» για την άρση του lockdown στην Αγγλία.

Αύξηση κατά 630% στις κρατήσεις για πακέτα διακοπών και κατά 337% στις αεροπορικές πτήσεις, σε εβδομαδιαία βάση, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία από τη Βρετανία, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του «οδικού χάρτη» της κυβέρνησης Τζόνσον για σταδιακή άρση του lοckdown στην Αγγλία.

Στην πρώτη πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών φιγουράρει, μάλιστα, για τον Αύγουστο η Κρήτη, μαζί με τη Μάλαγα, το Αλικάντε και την Πάλμα ντε Μαγιόρκα στην Ισπανία, καθώς και το Φάρο στην Πορτογαλία, σύμφωνα με στοιχεία της EasyJet και της TUI.

Ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος είναι οι αμέσως επόμενοι, από πλευράς κρατήσεων, μήνες, αναφέρουν.

Η αυξημένη ζήτηση καταγράφεται, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα ως προς το πότε ακριβώς θα ξανανοίξουν οι διεθνείς πτήσεις από και προς τη Βρετανία. Η κυβέρνηση Τζόνσον αναμένεται να δώσει στα μέσα Απριλίου στη δημοσιότητα την αναθεώρηση των οδηγιών της.

Προς το παρόν, και βάσει του χρονοδιαγράμματος που ανακοίνωσε χθες η Ντάουντιγκ για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Αγγλία, η απαγόρευση στα περισσότερα διεθνή ταξίδια θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 17 Μαΐου.

Παράγοντας – «κλειδί» παραμένει η πορεία του προγράμματος εμβολιασμού. Στη Βρετανία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Ήδη περισσότεροι από 17,7 εκατομμύρια άνθρωποι, κοντά στο ένα τέταρτο του πληθυσμού της, έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Εκκρεμές ερώτημα, παράλληλα, παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τα λεγόμενα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» και τη στάση θα κρατήσουν ξένες κυβερνήσεις ως προς το εάν οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα μπορούν να επισκεφθούν τις χώρες τους, χωρίς να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα. Η Γαλλία και η Ισπανία, για παράδειγμα, διατηρούν τα σύνορά τους κλειστά για τους Βρετανούς, λόγω των νέων παραλλαγμένων στελεχών του COVID-19.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ