Νικόλας Στραβοπόδης : Το «δεξί χέρι» του Λιγνάδη που ο Άνθης καταγγέλλει για βιασμό

Νικόλας Στραβοπόδης : Το «δεξί χέρι» του Λιγνάδη που ο Άνθης καταγγέλλει για βιασμό

Ο 37χρονος ηθοποιός Νικόλας Στραβοπόδης κατηγορείται για βιασμό από τον Δημήτρη Άνθη, ενώ με φόντο την εμπλοκή του στην υπόθεση Λιγνάδη, απολύθηκε από το σίριαλ στο οποίο έπαιζε.

Ο Νικόλας Στραβοπόδης είναι ο 37χρονος ηθοποιός ο οποίος κατηγορείται για βιασμό από τον Δημήτρη Άνθη και εμφανίζεται ως άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση Λιγνάδη.

Πρόκειται για έναν βιασμό που σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Άνθης συνέβη πριν από περίπου 15 χρόνια, με τις λεπτομέρειες γύρω από αυτόν να προκαλούν σοκ.

Εντωμεταξύ, δύο ακόμη μάρτυρες έχουν αναφερθεί στο πρόσωπο του Νικόλα Στραβοπόδη, ενώνοντας τη δική του ιστορία με αυτή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ωστόσο, όπως ανέφερε σήμερα το πρωί ο δικηγόρος του, πέραν της μηνύσεως του Δημήτρη Άνθη δεν έχει περιέλθει σε εκείνον, μέσω της δικαστικής οδού, κάποια άλλη καταγγελία για τον πελάτη του.

Τι αναφέρει η μήνυση κατά του Νίκου Στραβοπόδη

«Ένιωσα να προσπαθεί να εισδύσει με το χέρι του στο σώμα μου, με βίαιη, απότομη και πολύ δυνατή κίνηση. Αισθάνθηκα εντονότατο πόνο, του είπα να σταματήσει, αμέσως αυτός δεν έδωσε σημασία στις παρακλήσεις μου και συνέχισε την προσπάθειά του. Ένοιωσα εντονότατο σωματικό πόνο και μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Κλαίγοντας τον ικέτευα να σταματήσει, αυτός, όμως, σαν να έπαιρνε δύναμη από τις παρακλήσεις μου, γινόταν βιαιότερος…», αναφέρει χαρακτηριστικά το φερόμενο ως θύμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη μήνυσή του ο Δημήτρης Άνθης με τον Στραβοπόδη γνωρίστηκε το 2006 στο μπαρ “Dadde” στον Πύργο Αθηνών όπου εργαζόταν ως σερβιτόρος ο αδερφός του. Εκεί φέρεται να γνώρισε τον Στραβοπόδη.

Όπως αναφέρει στο δικόγραφο, ο ηθοποιός τού ανέφερε ότι φοιτούσε στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ υπερηφανευόταν για τις γνωριμίες του με πολύ σημαντικά πρόσωπα του θεατρικού κόσμου και πως είχε ιδιαίτερα στενή σχέση με έναν δάσκαλο στη Σχολή (σ.σ. αφήνωντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τον Δημήτρη Λιγνάδη).

Όπως αναφέρει στη συνέχεια του δικογράφου τον Μάιο του 2006, ο Στραβοπόδης του πρότεινε να πάνε σπίτι του.

Συγκλονιστική περιγραφή

Ο Άνθης αναφέρει ότι ο Νικόλας Στραβοπόδης τον οδήγησε στο εσωτερικό του δωματίου του. Εκεί περίμενε να ανάψει τα φώτα, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ.

«Αντί γι’ αυτό, ξαφνικά, αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας, όρμησε πάνω μου από πίσω στα σκοτεινά, με έσπρωξε με μεγάλη βία και με ξάπλωσε μπρούμυτα στο κρεβάτι, γύρισε και τα δύο χέρια του στην πλάτη μου και με ακινητοποίησε με το σωματικό του βάρος και την μυϊκή του δύναμη, η οποία ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου…».

Ο μηνυτής περιγράφει ότι ο Νικόλας Στραβοπόδης άρχισε να τον βρίζει με χυδαίες εκφράσεις.

«Με το ένα χέρι του και με το σωματικό του βάρος με κρατούσε ακίνητο πάνω στο κρεβάτι, ενώ με το άλλο άρχισε να τραβάει με δύναμη για να μου βγάλει το παντελόνι. Αιφνιδιάστηκα, πανικοβλήθηκα από την απρόσμενη βιαιότητα, ένοιωσα να χάνω τον κόσμο μου! Διαμαρτυρήθηκα, του είπα “τι κάνεις εκεί, άσε με, δεν θέλω”, προσπάθησα να σηκωθώ όρθιος…

να προσπαθεί να εισδύσει με το χέρι του στο σώμα μου, με βίαιη, απότομη και πολύ δυνατή κίνηση. Αισθάνθηκα εντονότατο πόνο, του είπα να σταματήσει, αμέσως αυτός δεν έσωσε σημασία στις παρακλήσεις μου και συνέχισε τις προσπάθειές του.

Ένιωσα εντονότατο σωματικό πόνο και μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Κλαίγοντας τον ικέτευα να σταματήσει, αυτός, όμως, σαν να έπαιρνε δύναμη από τις παρακλήσεις μου, γινόταν ολοένα και βιαιότερος εντείνοντας περαιτέρω τις προσπάθειές του, μέχρι που κατάφερε να παραβιάσει το σώμα μου με ολόκληρο το χέρι του. Ταυτόχρονα με έβριζε χυδαία και με απειλούσε σαν έμπειρος εγκληματίας ότι αν φωνάξω δεν θα βγω ζωντανός από εκεί μέσα. Αφού ολοκλήρωσε την πράξη της διείσδυσής με όλο του το χέρι, με εμένα να σφαδάζω στον πόνο, με βίασε εισάγοντας και το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου…».

Εκείνο που φέρεται να έσωσε τον ημιλιπόθυμο Δημήτρη Άνθη ήταν ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Στραβοπόδης.

«Θυμάμαι ότι είχε μια σύντομη συνομιλία με έναν άγνωστο σε εμένα συνομιλητή, στον οποίο είπε “έλα εδώ, τον έχω».

Το φερόμενο ως θύμα καταθέτει ότι τότε βρήκε την ευκαιρία να τον σπρώξει και να απελευθερωθεί, φεύγοντας από το διαμέρισμα. Όπως, μάλιστα, αναφέρει η συγκεκριμένη εμπειρία ήταν «τραυματική», καθώς δεν είχε καμία σεξουαλική εμπειρία, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το συγκεκριμένο τραύμα.

Τέλος, δηλώνει ότι δίσταξε να καταγγείλει το συγκεκριμένο περιστατικό στην αστυνομία, φοβούμενος την κατακραυγή, τις ισχυρές γνωριμίες του Στραβοπόδη και επειδή δεν ήθελε να πληγώσει την οικογένειά του.

Η γνωριμία με τον Λιγνάδη

Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, ο Νικόλας Στραβοπόδης γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη εκείνη την εποχή. Ανάμεσά τους αναπτύχθηκε μια δυνατή επαγγελματική αλλά και προσωπική σχέση.

Στο θέατρο συνεργάστηκαν τον 2016, στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Κατά ορισμένες πληροφορίες, ο Στραβοπόδης συστήνονταν και ως βοηθός του Λιγνάδη.

Τι δήλωσε σήμερα ο συνήγορός του

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί ο συνήγορος του Νικόλα Στραβοπόδη δήλωσε ότι ο εντολέας του δηλώνει παντελώς αθώος, ενώ δεν αρνείται ότι γνωρίζει τον κ. Άνθη.

Ο κ. Ροδουσάκης είπε επίσης ότι στη δικογραφία υπάρχει μόνο το κείμενο της εγκλήσεως του μηνυτή και καμία άλλη μαρτυρική κατάθεση.

Για δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο 37χρονος ηθοποιός είχε τον ρόλο του «αλιευτή» για λογαριασμό του Δημήτρη Λιγνάδη, ο κ. Ροδουσάκης απάντησε ότι έχει ακούσει κι εκείνος αυτές τις φήμες, ωστόσο δεν υπάρχει καμία έγκληση ή σχετική καταγγελία. «Αν διατυπωθεί εδώ είμαστε» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο εντολέας του είχε επί επτά μήνες επαγγελματική συνεργασία με τον κ. Λιγνάδη και όχι συνεχόμενα, ενώ όταν φοιτούσε στο Εθνικό Θέατρο δεν είχε καθηγητή τον γνωστό σκηνοθέτη.

Το βιογραφικό του Νικόλα Σταβοπόδη

Ο νεαρός ηθοποιός Νικόλας Στραβοπόδης, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο, έχει συμμετάσχει ε γνωστές τηλεοπτικές σειρές αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις .

Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 2006. Ο Νικόλας Στραβοπόδης έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς σκηνοθέτες, μερικοί από τους οποίους έχουν υπάρξει και δάσκαλοί του:

  • Θωμάς Μοσχόπουλος και Δημήτρης Παπαϊωάννου στις «Τελετές Ολυμπιακών Αγώνων»
  • Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη
  • Έλλη Παπακωνσταντίνου στον «Ήχο του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη
  • Κωνσταντίνος Ρήγος στις συνθέσεις του ιδίου «Πολύ κακό και τίποτα», «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» και «Bossa Nova»
  • Δαμιανός Κωνσταντινίδης στην τραγωδία «Ηρακλείδαι» του Ευριπίδη
  • Δημήτρης Λιγνάδης στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Ωστόσο, δεν έχει μείνει μόνο στην ηθοποιία, καθώς έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος την παράσταση «Lonely Tunes» τον Φεβρουάριο του 2010.

Στην τηλεόραση, ο Νικόλας Στραβοπόδης έχει παίξει στην τηλεοπτική σειρά του Αlpha «Τατουάζ», η οποία προβλήθηκε το 2017, και την περσινή σεζόν στις «8 λέξεις», στον ΣΚΑΪ.

Στις «8 λέξεις» υποδύθηκε τον Λουκά. Έναν ομοφυλόφιλο καθηγητή πανεπιστημίου. Μάλιστα, για τον συγκεκριμένο ρόλο έχει αναφέρει πως τον γοήτευσε, καθώς ήταν πολύ ευαίσθητος ρόλος.

«Θέλω να με συγκινεί ο ρόλος, να έχει να δώσει κάποια πράγματα, να περνάει μηνύματα. Ο Λουκάς, ως άνθρωπος, έχει μια ευαισθησία μέσα του. Είναι ναι μεν διαφορετικός, αλλά είναι και πολύ ευαίσθητος. Σε αυτό, λοιπόν, ήθελα να επενδύσω. Σε έναν ρόλο διαφορετικό, και αυτό έκανα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο «Τατουάζ» είχε υποδυθεί τον ρόλο του απαγωγέα, ενώ σε συνέντευξή του το 2019 είχε αποκαλύψει πώς ξεπέρασε την κατάθλιψη αλλά και ότι αυτό που φοβάται περισσότερο στη ζωή του είναι οι αρρώστιες, καθώς «ψυχολογικά πλέον μπορεί να αντεπεξέλθει σχεδόν στα πάντα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ