Κρήτη : Προσπάθησε να αυτοκτονήσει γιατί δεν άντεχε την πίεση της πανδημίας

Κρήτη : Προσπάθησε να αυτοκτονήσει γιατί δεν άντεχε την πίεση της πανδημίας

Η γυναίκα, αναφέρθηκε στους φόβους που της προκαλεί η πανδημία σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια και την ανασφάλεια της εποχής.

Συγκλονιστική η κατάθεση ψυχής μιας Κρητικιάς που μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής»  της ΚΡΗΤΗ TV για την ασφυκτική πίεση που βίωσε το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που την οδήγησε σε απόπειρα αυτοκτονίας, αποκρύπτοντας μάλιστα αυτή την ενέργειά της από τα παιδιά της.

Η γυναίκα που μίλησε στη δημοσιογράφο Γεωργία Μακάκη και για ευνόητους λόγους η φωνή και η εικόνα της αλλοιώθηκε στην διάρκεια του «τηλεοπτικού αέρα», αναφέρθηκε στους φόβους που της προκαλεί η πανδημία σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια και την ανασφάλεια της εποχής.

Μάλιστα η γυναίκα που φαίνεται να κατανάλωσε χάπια για να βάλει τέλος στη ζωή της κατάλαβε το τραγικό λάθος της τονίζοντας ότι αρκετοί πολίτες βιώνουν την ίδια πίεση που βίωσε και βιώνει και η ίδια.

Η ίδια μιλώντας με θυμό και φόβο για την κίνηση αυτή, δήλωσε μετανιωμένη για την απόπειρα αυτή, περιγράφοντας παράλληλα τη διαδρομή του ανθρώπινου μυαλού που μπορεί να λειτουργήσει αυτοκαταστροφικά, μέσα σε λίγα λεπτά, επιβαρυμένο από τις δυσκολίες της εποχής και την μοναξιά.

Στοιχεία σοκ για τις αυτοκτονίες στην Κρήτη

Μάλιστα η Διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ.Μαρία Μπάστα, αναφέρθηκε στα στοιχεία των αυτοκτονιών στο Ηράκλειο και το Λασίθι και με βάση τα δεδομένα το 2020 (25 αυτοκτονίες) ο αριθμός των πολιτών που έβαλε τέλος στη ζωή του αυξήθηκε σε σχέση με το 2019 (18 αυτοκτονίες) με το 2012(33 αυτοκτονίες) και το 2015(33 αυτοκτονίες) να είναι οι χρονιές με τις περισσότερες αυτοχειρίες και μάλιστα μέσα στη κορύφωση της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι πιο «ευάλωτοι» μήνες

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μήνες του 2020 στη διάρκεια των οποίων, καταγράφηκαν οι περισσότερες αυτοχειρίες σε Ηράκλειο και Λασίθι με βάση τα στοιχεία.

Φαίνεται λοιπόν πως οι πιο «ευάλωτοι» μήνες είναι αυτοί μετά και κατά την περίοδο του φθινοπώρου όπως δηλαδή ο  Οκτώβριος και ο Δεκέμβριος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ