Αγωνία για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού – Μόλις 24 κρεβάτια ΜΕΘ κενά στην Αττική

Αγωνία για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού – Μόλις 24 κρεβάτια ΜΕΘ κενά στην Αττική

Συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας για την εμφάνιση της μετάλλαξης της Βραζιλίας.

Συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας για την εμφάνιση της μετάλλαξης της Βραζιλίας.

Συγκεκριμένα, στην εμφάνιση μιας νέας πιο μολυσματικής μετάλλαξης κορωνοϊού στη Βραζιλία αναφέρεται η επιστημονική ομάδα του ΕΚΠΑ, τονίζοντας ότι είναι όχι μόνο πιο μολυσματική, αλλά μπορεί να μολύνει και άτομα που έχουν αναρρώσει από άλλα στελέχη.

Η εμφάνιση του νέου πιο μολυσματικού στελέχους επεκτείνεται στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας. Ωστόσο, το στέλεχος αυτό έχει ήδη ξεφύγει από τα σύνορα της χώρας σε πάνω από 20 άλλες χώρες και τις ΗΠΑ.

Πολλές μελέτες εμβολίων δείχνουν ότι, ενώ δεν προστατεύουν από τη λοίμωξη, παρέχουν προστασία έναντι της σοβαρότερης μορφής της λοίμωξης. Η διευθύντρια του αμερικανικού CDC αναφέρει ότι με το ρυθμό που εμφανίζονται και εξαπλώνονται τα νέα στελέχη κινδυνεύουμε να χάσουμε όσο έδαφος έχουμε με κόπο κερδίσει έναντι στην πανδημία.

Στη Βραζιλία το νέο στέλεχος θεωρείται ήδη ένα νέο στάδιο της πανδημίας, γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να εμβολιάσει το μισό πληθυσμό ως τον Ιούνιο και τον υπόλοιπο ως το τέλος του έτους.

Μέχρι τις 2 Μαρτίου είχαν εμβολιαστεί λίγο πάνω από 5,8 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι, δηλαδή περίπου το 2,6% του πληθυσμού, τουλάχιστον με μία δόση, ενώ μόνο 1,5 εκατομμύριο πολίτες είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Νέο στέλεχος έχει εντοπιστεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο, που έχει ήδη 16 μεταλλάξεις και το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς προσομοιάζει με τη βραζιλιάνικη και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

SOS για τις ΜΕΘ – Μόλις 24 κρεβάτια κενά στην Αττική

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί η έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική, που έχει οδηγήσει σε ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της περιοχής.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 24 κρεβάτια ΜΕΘ διαθέσιμα στην Αττική και συγκεκριμένα 4 στο ΚΑΤ, 1 στο Γεννηματάς, 10 στο Σωτηρία, 5 στο Ιπποκράτειο, μία κλίνη στον Ερυθρό και 3 στο Αττικό.

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς που εχτές εφημέρευε, έγιναν 38 εισαγωγές νέων περιστατικών. Στις 3 το πρωί στο νοσοκομείο επικρατούσαν σκηνές αλλοφροσύνης προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλα τα περιστατικά, με τους μη Covid ασθενείς να μεταφέρονται όπου υπήρχε κενό κρεβάτι.

Επείγον έγγραφο του υπουργείου Υγείας ζητά από όλες τις ιδιωτικές κλινικές της Αττικής να δηλώσουν μέχρι το βράδυ ποιος είναι ο αριθμός των κλινών που μπορούν να διαθέσουν για non covid περιστατικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ