Τα πάνω – κάτω στο λιανεμπόριο : Ψώνια με πρωτοφανείς περιορισμούς – Ανά χείρας ρολόγια και GPS

Τα πάνω – κάτω στο λιανεμπόριο : Ψώνια με πρωτοφανείς περιορισμούς – Ανά χείρας ρολόγια και GPS

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στο δεύτερο εικοσιτετράωρο των πάρα πολύ αυστηρών μέτρων κατά του κορωνοϊού, με τα κρούσματα να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς και την κατάσταση στο σύστημα υγείας να είναι τραγική, ωστόσο από την κυβέρνηση ήδη σκέφτονται την «επόμενη μέρα» και τη μετα-lockdown εποχή.

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στο δεύτερο εικοσιτετράωρο των πάρα πολύ αυστηρών μέτρων κατά του κορωνοϊού, με τα κρούσματα αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς και την κατάσταση στο σύστημα υγείας να είναι να είναι τραγική, ωστόσο από την κυβέρνηση ήδη σκέφτονται την «επόμενη μέρα» και τη μετα-lockdown εποχή.

Αυτή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- αναμένεται να είναι από τα μέσα έως τα τέλη Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το lockdown ολοκληρώνεται την Τρίτη 16 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την κυβέρνηση σχεδιάζουν ήδη το πως θα είναι η ζωή μας όταν η χώρα «ανεβάσει ρολά» ξανά. Φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο όταν ανοίξουμε τα πάντα θα είναι πολύ διαφορετικά από όσο τα είχαμε συνηθίσει, ακόμα και στον καιρό της πανδημίας.

Με χιλιομετρικούς και χρονικούς περιορισμούς ανοίγει το λιανεμπόριο

Τα ψώνια, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα γίνονται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας ή οπουδήποτε μέσα στον δήμο.

Για παράδειγμα, σε εμπορικό κέντρο βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο θα μπορούν να ψωνίσουν οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου, ή όσοι βρίσκονται σε άλλους δήμους, αλλά σε απόσταση μικρότερη από τα 2 χιλιόμετρα.

Δείτε τη χαρακτηριστική φωτογραφία:

Πώς θα ψωνίζουμε

Σημειώνεται ότι, όπως έχει γίνει γνωστό, τα ψώνια θα γίνονται με μήνυμα που θα στέλνουμε σε νέο αριθμό. Έτσι λοιπόν για να βγούμε για ψώνια θα στέλνουμε μήνυμα -αντί για το 13033- στο 13032.

Το SMS θα έχει διάρκεια 3 ώρες, ενώ η διαφορά με τα μηνύματα στο 13033 είναι ότι θα μπορούμε να στείλουμε μόνο μια φορά ανά εικοσιτετράωρο.

Οι εξαιρέσεις…

Τέλος, σημειώνεται ότι ενδέχεται να υπάρχουν «εξαιρέσεις» στον κανόνα των 2 χιλιομέτρων.

Αυτές θα αφορούν σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα που να καλύπτει κάποια ανάγκη στην ακτίνα 2χλμ ή μέσα στο δήμο, οπότε και θα υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός αυτού.

Τι θα γίνει με την εστίαση

Τέλος, το άνοιγμα της εστίασης πηγαίνει προς… Απρίλιο και συγκεκριμένα στις τελευταίες μέρες του μήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την κυβέρνηση φαίνεται να έδωσαν το «πράσινο» φως για το άνοιγμα της εστίασης η οποία έκλεισε στις 7 Νοεμβρίου του 2020 και από τότε παραμένει κλειστή.

Από το Μαξίμου φαίνεται να αποφάσισαν το άνοιγμα περίπου στα τέλη Απριλίου, ωστόσο με πολύ αυστηρούς κανόνες.

Οι κανόνες θα θυμίζουν αυτούς με τους οποίους λειτουργούσαν καφέ και εστιατόρια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μέχρι και το κλείσιμό τους στις αρχές Νοεμβρίου.

Βέβαια, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί το άνοιγμα με τραπέζια μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Βέβαια, αυτό εγείρει το ερώτημα του τι θα γίνει σε με όσες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ