Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση υπέρ του Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας (pics+vids)

Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση υπέρ του Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας (pics+vids)

Χημικά στο Σύνταγμα και την Παλαιά Βουλή - Αύρες επί της Σταδίου και της Πανεπιστημίου - Η αστυνομία κυνηγάει τους διαδηλωτές σε όλο το κέντρο.

Ένταση με το «καλημέρα» σημειώθηκε στη συγκέντρωση που διοργανώνεται υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το κάλεσμα ήταν για τις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Ωστόσο, εκεί βρίσκονταν ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ που με χημικά απέτρεψαν τον κόσμο από το να συγκεντρωθεί στην πλατεία. 

Ακολούθησε κυνηγητό στα στενά γύρω από την Ερμού, με τους συγκεντρωμένους να διαχωρίζονται προς τις οδούς Ερμού, Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου.

Στην Ερμού και τη Σταδίου οι δυνάμεις της Αστυνομίας «σπρώχνουν» τους διαδηλωτές προς το Μοναστηράκι και την Ομόνοια αντίστοιχα.

Στην Καραγιώργη Σερβίας, μάλιστα, οι αστυνομικοί άρπαξαν πανό από τα χέρια των διαδηλωτών.

Χημικά μπροστά από την Παλαιά Βουλή

Η ομάδα με το μπλοκ των δικηγόρων που κινούνταν προσπάθησε να πραγματοποιήσει πορεία με πανό στο πεζοδρόμιο, υπό το βλέμμα των αστυνομικών. Μαζί ήταν και ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, ο οποίος προσήχθη.

Ωστόσο, στο ύψος της Παλαιάς Βουλής, η κατάσταση αγρίεψε και πάλι και τα ΜΑΤ πέταξαν χημικά και ακολούθησε κυνηγητό με ξύλο.

Υπάρχουν ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες για τουλάχιστον δέκα προσαγωγές και για αστυνομική βία, ενώ γίνεται λόγος και για άσκηση βίας πάνω σε δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές άνοιξαν πανό στη μέση της Σταδίου. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή κινήθηκε προς αυτούς η Αύρα της αστυνομίας πετώντας νερό και διώχνοντάς τους προς τις πλατείες Κλαυθμώνος και Κοραή.

Η Αύρα πέταξε νερά σε μια ομάδα που έχει συγκεντρωθεί επί της πλατείας Κοραή, στην έξοδο του σταθμού του Μετρό.

Αύρα που κάνει ρίψεις υπάρχει και επί της Πανεπιστημίου με μια άλλη μικρή ομάδα να έχει ανοίξει πανό στα Προπύλαια.

Η Αστυνομία έκανε εκ νέου χρήση χημικών και μαζί με τα νερά από την Αύρα απώθησαν το μπλοκ των δικηγόρων στον πεζόδρομο ανάμεσα στα κτίρια του Πανεπιστημίου και της Ακαδημίας.

Ακολούθησαν και άλλες προσαγωγές στην Ακαδημίας. Και εκεί ακολούθησε η Αύρα της αστυνομίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ