Σφοδρή επίθεση Αλέξη Κούγια κατά Γιάννη Φιλιππάκη και Espresso

Σφοδρή επίθεση Αλέξη Κούγια κατά Γιάννη Φιλιππάκη και Espresso

Κούγιας: «Για τα προηγούμενα δυσφημιστικά δημοσιεύματα και για το σημερινό τούς διαβεβαιώνω ότι και σε πολύμηνη φυλάκιση θα καταδικασθούν και πολύ μεγάλη αποζημίωση θα μου καταβάλουν και εύχομαι να μη βρεθώ μπροστά σε τίποτα off-shore εταιρείες του φυγόδικου Κυριακίδη που ενώ είχε αγοράσει την espresso 60 εκ ευρώ από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, εκχώρησε δωρεάν τον τίτλο στον Φιλιππάκη.

Καταπέλτης κατά του εκδότη της εφημερίδας Espresso, Γιάννη Φιλιππάκη, είναι η δήλωση του γνωστού ποινικολόγου, Αλέξη Κούγια, με αφορμή πρωτοσέλιδο που τον αφορά.

Η εφημερίδα κάνει πρώτο θέμα μια δικαστική υπόθεση, μια δραματική ιστορία ενός κοριτσιού με διανοητική υστέρηση που φέρεται να βιάστηκε. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, ο φερόμενος ως βιαστής δικάστηκε, αλλά νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως και πήγαν στους δικαστές του Αρείου Πάγου, τον αθώωσαν αμετάκλητα.

Η εφημερίδα επαναφέρει το θέμα χτυπώντας τον Αλέξη Κούγια λέγοντας ότι είναι «δικηγόρος του διαβόλου» κι ενός από τους κατηγορούμενους για τον βιασμό.

Ο γνωστός δικηγόρος κάνει λόγο για ψέματα της εφημερίδας και σημειώνει πως «η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική».

Μάλιστα αποδίδει το δημοσίευμα σε παράνομες και ανήθικες συμπεριφορές που προέρχονται από τον ιδιοκτήτη της εν λόγω εφημερίδας κι έχουν να κάνουν με άλλα συμφέροντα που εξυπηρετεί ο Φιλιππάκης.

Ο κ. Κούγιας υποστηρίζει στη δήλωσή του ότι ο πελάτης του έχει αθωωθεί αμετάκλητα, παρουσιάζει στοιχεία της υπόθεσης και υπογραμμίζει ότι ο Φιλιππάκης και οι συνεργάτες του θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για τα ψέματά τους.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει τα εξής:

Από την ημέρα που ανέλαβα νομικός σύμβουλος του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, του ιδιοκτήτη του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κ. Γιάννη Κουρτάκη, του πρακτορείου διανομής τύπου ΑΡΓΟΣ ΑΕ, του Προέδρου του πρακτορείου κ. Παναγιώτη Τζένου, του Διευθύνοντος Συμβούλου του πρακτορείου κ. Νικολάου Πετράτου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΤΑ ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, MEGA, ONE) ιδιοκτησίας του διεθνούς απηχήσεως εφοπλιστή κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο ιδιοκτήτης των εφημερίδων espresso, Δημοκρατία και live sport και στενός συνεργάτης πλέον των μέσων μαζικής ενημέρωσης Ιβάν Σαββίδη, Γιάννης Φιλιππάκης, ο οποίος έρχεται σε επιχειρηματική αντιπαλότητα και δικαστική αντιδικία με τους ως άνω εντολείς μου, τους οποίους εκπροσωπώ νομικά, έχει ξεκινήσει, λόγω και της απωλείας σημαντικών δικών, όπου παρέστην ως νομικός εκπρόσωπος των ως άνω προσώπων, έναν ανηλεή πόλεμο ακραίας συκοφαντικής δυσφημήσεώς μου σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής και της κοινωνικής μου δραστηριότητος.

Για τις παράνομες και ανήθικες αυτές συμπεριφορές του εις βάρος μου εκκρεμούν ήδη εναντίον του μηνύσεις και αγωγές μου.

Αποκορύφωμα αυτής της παράνομης και ανήθικης συμπεριφοράς του αποτελεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας espresso, όπου με εμφανίζει ψευδώς ως υπερασπιστή ενός βιαστή που δήθεν βίασε ένα παιδί 15 ετών με διανοητική υστέρηση. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και είναι η εξής:

Εξαιρετικοί συνάδελφοί μου (σημειωτέον ότι μεταξύ των δικηγόρων που είχαν χειριστεί την υπόθεση ήταν και ο εντιμότατος δικηγόρος και πολιτικός κ. Δημήτριος Τσοβόλας) μου ζήτησαν να παρασταθώ στον Άρειο Πάγο στην εκδίκαση αιτήσεως αναιρέσεως κατά μιας αποφάσεως του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου, όπου ένας οικογενειάρχης 55 ετών, ιδιοκτήτης λεωφορείων στα ΚΤΕΛ Τριπόλεως, είχε καταδικαστεί ότι βίασε ένα κορίτσι 15 ετών που μετέφερε με το λεωφορείο του στο χωριό, όπου κατοικούσε. 

Τα στοιχεία υπέρ της αθωώσεως του συγκεκριμένου ανθρώπου, πατέρα τριών παιδιών, τα οποία στοιχεία είχε αγνοήσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, ήταν συγκλονιστικά.

Το κυριότερο απ’ όλα τα στοιχεία ήταν ότι το συγκεκριμένο κορίτσι που κατηγόρησε τον καταδικασθέντα, είχε φέρει στη ζωή μετά το φερόμενο βιασμό της και δήθεν εξαιτίας αυτού δύο δίδυμα κοριτσάκια, για τα οποία η φερόμενη ως βιασθείσα από τον καταδικασθέντα εντολέα μου απέδιδε ότι είχαν πατέρα είτε τον αδελφό της είτε τον καταδικασθέντα.

Το συγκλονιστικό στοιχείο όμως, το οποίο οδήγησε στην αθώωση του αδίκως κατηγορηθέντα και καταδικασθέντα, ήταν ότι κατά τη διάρκεια της διερευνήσεως της υποθέσεως και ενώ είχε καταδικασθεί και φυλακισθεί ο οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος πάντοτε αρνείτο την πράξη, ανεδείχθη ένα ακλόνητο αποδεικτικό στοιχείο υπέρ της αθωότητός του, το οποίο αγνόησαν και ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός των Δικαστηρίων του Ναυπλίου, δηλαδή ο έλεγχος του DNA που απέδειξε ότι το δήθεν βιασθέν κοριτσάκι (το οποίο σημειωτέον στην αρχική κατάθεσή του είχε ισχυριστεί ότι ο πατέρας των παιδιών είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του, με τον οποίο είχε καθημερινή σεξουαλική επαφή από ηλικίας 12 ετών) είχε συνευρεθεί και με ένα εντελώς άγνωστο πρόσωπο, το οποίο απέκρυπτε και αποκρύπτει μέχρι σήμερα και το οποίο είναι ο πατέρας των δύο παιδιών του.

Εξαιτίας αυτού του συγκλονιστικού ευρήματος, αλλά και άλλων σημαντικών νομικών λαθών, ο Άρειος Πάγος με σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη δίκη που εγώ παρέστην, αναίρεσε – εξαφάνισε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου, διέταξε να αποφυλακισθεί αμέσως ο άδικα καταδικασθείς και συγχρόνως παρέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, όπου, εν αντιθέσει με όσα ψευδή ισχυρίζεται ο Φιλιππάκης και η espresso στο πρωτοσέλιδό τους (περί δήθεν ακόμη εκκρεμότητος της υποθέσεως για 12 χρόνια λόγω αναβολών που δήθεν ζητάω εγώ), η υπόθεση δικάστηκε και ο άδικα κατηγορηθείς και καταδικασθείς ως βιαστής αθωώθηκε παμψηφεί και επέστρεψε στην οικογένειά του.

Η απόφαση αυτή είναι ήδη αμετάκλητη.

Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια.

Όσον αφορά το Φιλιππάκη και τους συνεργάτες του στην espresso, και για τα προηγούμενα δυσφημιστικά δημοσιεύματα και για το σημερινό τούς διαβεβαιώνω ότι και σε πολύμηνη φυλάκιση θα καταδικασθούν και πολύ μεγάλη αποζημίωση θα μου καταβάλουν και εύχομαι να μη βρεθώ μπροστά σε τίποτα off-shore εταιρείες του φυγόδικου Κυριακίδη που ενώ είχε αγοράσει την espresso 60 εκ ευρώ από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, εκχώρησε δωρεάν τον τίτλο στον Φιλιππάκη.

Στην καριέρα μου, περισσότερο από 45 χρόνια, μελετώ τις υποθέσεις, πριν τις αναλάβω, γνωρίζω ποιον θα υπερασπισθώ και γι’ αυτό συνήθως, ακόμη και σε πολύ σημαντικές υποθέσεις, άνθρωποι, οι οποίοι έχουν καταδικασθεί είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο βαθμό είτε από λαϊκά δικαστήρια, όπως ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης, αθωώνονται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ