Tι «μαρτυρά» βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στη Βουλή – Καρέ-καρέ το δυστύχημα

Tι «μαρτυρά» βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στη Βουλή – Καρέ-καρέ το δυστύχημα

Οπτικό υλικό που ελήφθη από κάμερα που βρίσκεται στο αστυνομικό φυλάκιο επί της Βασ. Σοφίας και κατέγραψε καρέ-καρέ την φονική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του 23χρονου με το υπηρεσιακό όχημα της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Φως» στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή επί της Βασιλίσσης Σοφίας και στοίχισε τη ζωή του 23χρονου Ιάσονα, ρίχνει το οπτικό υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται περιμετρικά του σημείου.

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και τα «Τα ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οδηγός του οχήματος έστριψε αριστερά στον προαύλιο χώρο της Βουλής, παρότι στο σημείο δεν υπήρχε τροχονόμος που ρυθμίζει την είσοδο των οχημάτων. Δεν έκανε ούτε ηχητικό σήμα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος αρκέστηκε στο γεγονός ότι του παραχώρησε προτεραιότητα ο οδηγός ταξί, που κινείτο στην αριστερή λωρίδα της ανόδου, μη αντιλαμβανόμενος ότι από τη δεξιά λωρίδα ερχόταν με σχετικά μεγάλη ταχύτητα – χωρίς ωστόσο να έχει παραβιάσει κόκκινο – ο άτυχος άνδρας ο οποίος τον χτύπησε στο πίσω δεξιά φανάρι.

Τι ανέφερε πηγή που έχει δει βίντεο από το τροχαίο

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το οπτικό υλικό που ελήφθη από κάμερα που βρίσκεται στο αστυνομικό φυλάκιο επί της Βασ. Σοφίας και κατέγραψε καρέ-καρέ την φονική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του 23χρονου με το υπηρεσιακό όχημα της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στο βίντεο, σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, επιβεβαιώνονται όλα τα παραπάνω. Επίσης, φαίνεται ότι φεύγει το κράνος από το κεφάλι του 23χρονου, ο οποίος εκτοξεύεται και κάνοντας μια περιστροφή, πέφτει με το κεφάλι στο οδόστρωμα.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζει το υπηρεσιακό όχημα και κυκλοφόρησε στα social media

Προανάκριση και ΕΔΕ

Η προανακριτική διαδικασία από την Τροχαία Αθηνών για το τροχαίο στη Βουλή συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και καταθέσει ως αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού ο διανομέας, ένας οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου που ήταν ομόρροπα κινούμενος με το θύμα του τροχαίου και ο οδηγός ενός ταξί.

Πάντως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές προκύπτει ότι ο διανομέας δεν είχε σαφή εικόνα, καθώς έφτασε στο σημείο μετά τη σύγκρουση.

Παράλληλα, έχουν ληφθεί και εξετάζονται τα βιντεοληπτικά υλικά από την Βουλή και από τα απέναντι κτίρια, όπως του υπουργείου Εξωτερικών, της Πρεσβείας της Γαλλίας κλπ. Ειδικότερα, το υλικό από τις κάμερες της Βουλής έχει παραδοθεί στις ανακριτικές Αρχές και έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία που συντάσσεται για το τροχαίο.

Τέλος, ένορκη διοικητική εξέταση έχει διαταχθεί σε βάρος του αστυνομικού της Τροχαίας που εμφανίζεται σε βίντεο να διαπληκτίζεται με τον διανομέα, λίγο μετά το τροχαίο δυστύχημα. Ο αστυνομικός έχει μετακινηθεί ήδη σε άλλη υπηρεσία εκτός της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ