Ολα ανοιχτά για μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα – Τι είπε ο Μαγιορκίνης

Ολα ανοιχτά για μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα – Τι είπε ο Μαγιορκίνης

Θα πρέπει να ζυγίσουμε τη ψυχική βαρύτητα του κόσμου και τα μέτρα δημόσιας υγείας, είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Για τους λόγους που η Επιτροπή πήρε την απόφαση για το μπλόκο στο λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη αλλά και το σχέδιο χαλάρωσης για το Πάσχα μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Τόνισε πως οι συγκεκριμένες περιοχές είναι στο μικροσκόπιο εδώ και αρκετό καιρό.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη αυτό που εισηγηθήκαν είναι ένα σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων με πρώτο το λιανεμπόριο σε συνδυασμό τη αύξηση των δυνατοτήτων σε testing που προσφέρει το self test. Ωστόσο όπως σημείωσε τους προβλημάτισαν τα στοιχεία οπότε η επιτροπή γνωμοδότησε εκτάκτως. «Είναι μια κατάσταση δυναμική η επιδημία και δεν αποκλείεται να κληθούμε να ξαναγνωμοδοτήσουμε εκτάκτως. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Έχει ξαναγίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ

Σημείωσε πως κάθε Τετάρτη γίνεται η σύσκεψη για τον Χάρτη. «Τα βασικά σημεία που μας προβληματίζουν για τις συγκεκριμένες περιοχές είναι ένας συνδυασμός επιδημιολογικών προβλημάτων όπως ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ενεργών κρουσμάτων. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι το RT δεν έχει φανεί να κάμπτεται με τη λήψη των μέτρων μέχρι στιγμής σε αντίθεση με πόλεις παρόμοιου μεγέθους σε συνδυασμό με την χαμηλή ελαστικότητα που υπάρχουν στα νοσοκομεία σε αυτές τις πόλεις»

Για τις εικόνες συνωστισμού την νύχτα στην Θεσσαλονίκη που είναι ήδη επιβαρυμένη υπογράμμισε πως «πλέον το καμπανάκι με αυτές τις εικόνες θα το χτυπάμε 10 φορές αν πέρυσι το χτυπούσαμε σε αντίστοιχες εικόνες μία φορά. Η πιθανότητα να γίνουν μεταδόσεις είναι εξαιρετικά υψηλές και έχουμε να κάνουμε και με μεταλλάξεις που έχουν 20% περισσότερη μεταδοτικότητα. Είναι η χειρότερη στιγμή για να γίνει αυτό και νομίζω θα δούμε περαιτέρω επιβάρυνση τις επόμενες μέρες ως αποτέλεσμα αυτών. Είναι μια μάχη που δίνουμε με τον χρόνο να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, να βελτιωθεί ο καιρός, να βελτιωθεί η κατάσταση και αυτή την στιγμή είμαστε στο τελευταίο μίλι και πάμε να σκοντάψουμε».

Αναφορικά με τα Λύκεια είπε πως είναι αρκετά πιθανό να ανοίξουν στις 12 Απριλίου αν όλα πάνε καλά και πως προτεραιότητα είναι κυρίως η εκπαίδευση ενώ σχετικά με τις προοπτικές μετακίνησης το Πάσχα είπε πως θα πρέπει να ζυγίσουμε τη ψυχική βαρύτητα του κόσμου και τα μέτρα δημόσιας υγείας. «Αν ήμασταν σε αυτή την κατάσταση πέρυσι δεν νομίζω να πηγαίναμε σε ανοίγματα αλλά αυτή την στιγμή ζυγίζουμε μια μεγάλη κούραση του κόσμου δεν το αποκλείω αλλά δεν μπορώ να πω κιόλας ότι θα γίνει»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ