Marfin : Δύο εμπρησμοί οδηγούν στους δράστες της τριπλής δολοφονίας – Θέμα χρόνου οι συλλήψεις

Marfin : Δύο εμπρησμοί οδηγούν στους δράστες της τριπλής δολοφονίας – Θέμα χρόνου οι συλλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», η Ασφάλεια Αττικής θα ενεργοποιήσει τα επόμενα 24ωρα την έρευνα - ύστερα από την εισαγγελική παραγγελία - που μπορεί να οδηγήσει το επόμενο χρονικό διάστημα σε ποινικές διώξεις και συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin.

Νέα στοιχεία, που περιλαμβάνουν κρίσιμο οπτικό υλικό και μαρτυρίες για τις κινήσεις των τουλάχιστον τεσσάρων δραστών του εμπρησμού της Marfin και τις δολοφονίας τριών υπαλλήλων της μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου- περιήλθαν εις γνώση της Ελληνικής Αστυνομίας, και ειδικότερα της ομάδας των αξιωματικών που έχει αναλάβει την αναψηλάφηση της συγκλονιστικής υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, και δημοσιεύουν τα «ΝΕΑ» που κυκλοφορούν την Παρασκευή, δύο εμπρηστικές επιθέσεις που ακολούθησαν αυτή της Marfin -σε κτίρια του υπουργείου Οικονομικών (Αμαλίας) και της Νομαρχίας Αθηνών (Συγγρού)- όπου από τύχη δεν υπήρξαν άλλα θύματα συνδέονται με τους δράστες της φοβερής τριπλής δολοφονίας των υπαλλήλων της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η Ασφάλεια Αττικής θα ενεργοποιήσει τα επόμενα 24ωρα την έρευνα – ύστερα από την εισαγγελική παραγγελία – που μπορεί να οδηγήσει το επόμενο χρονικό διάστημα σε ποινικές διώξεις και συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin.

Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει ήδη συγκεντρώσει σαφέστερα στοιχεία και για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε από αντιεξουσιαστές (έχουν ήδη «ταυτοποιηθεί» τρία – τέσσερα άτομα) στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», απέναντι από τη Marfin, την ίδια χρονική στιγμή που παραδιδόταν τις φλόγες η τράπεζα.

Ομως, φαίνεται ότι η εν λόγω έρευνα για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου – όπου δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θάνατοι – θα εξελιχθεί παράλληλα με εκείνη της Marfin και οι κινήσεις για τις δύο επιθέσεις θα είναι συνολικές.

Παράλληλα, από τα νέα στοιχεία προκύπτει ότι η επανεξέταση της υπόθεσης Marfin βασίσθηκε σε μαρτυρία και πληροφορίες από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου που αποστασιοποιήθηκαν καθώς και από αυτόπτες μάρτυρες που είχαν καταγράψει οπτικό υλικό. Επιπλέον στοιχεία αντλήθηκαν και από ψηφιακό αρχείο που είχε παραδοθεί σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη δύο χρόνια μετά το συμβάν, το 2012, από υπηρεσιακούς παράγοντες και το οποίο κατά πληροφορίες περιέχει εκμεταλλεύσιμο υλικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ