Πρώτο βήμα στην Μπούντεσταγκ για την εφαρμογή καθολικών μέτρων απαγόρευσης

Πρώτο βήμα στην Μπούντεσταγκ για την εφαρμογή καθολικών μέτρων απαγόρευσης

Πέρασε το νομοσχέδιο Μέρκελ που παρακάμπτει τις τοπικές κυβερνήσεις στην εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Αύριο ψηφίζουν και οι εκπρόσωποι των ομόσπονδων κρατιδίων.

Πέρασε από τη γερμανική βουλή η νομοθετική πρόταση της Άνγκελα Μέρκελ για περιορισμούς σε ομοσπονδιακό επίπεδο για περιοχές που εξαπλώνεται γρήγορα ο κορονοϊός. Το νέο νομοσχέδιο, ουσιαστικά, βάζει φρένο στις πρωτοβουλίες των τοπικών κυβερνήσεων, καθώς η Γερμανία παλεύει με το σφοδρό κύμα της πανδημίας.

Το νομοσχέδιο πέρασε σήμερα από την Κάτω Βουλή με 342 ψήφους υπέρ και 250 κατά, όμως αύριο είναι η κρίσιμη ψηφοφορία στην Άνω Βουλή, στην οποία εκπροσωπούνται και οι τοπικές κυβερνήσεις.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα ομόσπονδα κρατίδια έχουν ακολουθήσει διαφορετικές προσεγγίσεις αντιμετώπισης του κορονοϊού, ενώ, εφόσον το νομοσχέδιο περάσει και από την Πάνω Βουλή, θα τεθεί σε ισχύ άμεσα έως τα τέλη Ιουνίου.

Ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνονται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, κλείσιμο ψυχαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και κλείσιμο συγκεκριμένων σημείων μέσα στα καταστήματα.

Αυτά θα τεθούν σε ισχύ σε περιοχές όπου καταγράφονται περισσότερα από 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα, ενώ τα σχολεία θα πρέπει να επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση εάν τα κρούσματα είναι πάνω από 165.

«Όσο δύσκολο και αν είναι ,όσο και εάν έχουμε κουραστεί, ο περιορισμός των επαφών βοηθά. Βλέπουμε ξανά 5.000 ασθενείς με COVID-19 στις εντατικές και ο αριθμός αυξάνεται, ενώ η μέση ηλικία των ασθενών μειώνεται» δήλωσε προς τους βουλευτές ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, για να προσθέσει «θέλουμε να αποφύγουμε υπερφόρτωση του συστήματος υγείας».

Πάντως, όχι πολύ μακριά από το κτίριο της Μπούντεσταγκ, περίπου 8.000 αρνητές της μάσκας και των μέτρων έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την οποία διέλυσε η αστυνομία, καθώς οι διοργανωτές δεν μπόρεσαν να πείσουν τον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα προστασίας.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξαν αντιδράσεις για το «ομοσπονδιακό φρένο» με το ακροδεξιό AfD να κάνει λόγο για επίθεση στα δικαιώματα των πολιτών, τις αρχές του φεντεραλισμού και την κοινή λογική.

Από την πλευρά τους οι Πράσινοι, ο οποίοι σημείωσαν πρόσφατα ιστορική πρωτιά σε δημοσκόπηση, επισήμαναν ότι το «φρένο» είναι αναποτελεσματικό και άδικο.

Πηγή: efsyn.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ