Μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών: Αυτά είναι τα νέα όπλα – Βόμβες με drone κατά αστυνομικών

Μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών: Αυτά είναι τα νέα όπλα – Βόμβες με drone κατά αστυνομικών

Πόλεμος των καρτέλ με την αστυνομία στο Μεξικό.

Μαίνεται ο πόλεμος της αστυνομίας του Μεξικού με τα καρτέλ ναρκωτικών, με τους ναρκέμπορους να έχουν βρει νέα όπλα για να πολεμήσουν τους ανθρώπους ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα έριξαν βόμβες με drone στην αστυνομία, τραυματίζοντας δύο αξιωματικούς. Οι επικεφαλής της αστυνομίας πιστεύουν πως το ισχυρό καρτέλ Jalisco New Generation (CJNG) βρίσκεται πίσω από την επίθεση της Τρίτης στη δυτική πολιτεία Michoacán.

Τον περασμένο Αύγουστο δε, είχαν βρεθεί δύο drone σε αυτοκίνητο ύποπτων μελών του CJNG, τα οποία ήταν ζωσμένα με πλαστικά εκρηκτικά.

Πολλές λεπτομέρειες για την επίθεση της Τρίτης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, μετέφεραν πως χρησιμοποιήθηκαν δύο drone.

Οι ειδικοί δηλώνουν πως είχαν ρυθμιστεί να πυροδοτηθούν εξ αποστάσεως και θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει θανατηφόρα αποτελέσματα.

Η αστυνομία, πήγε την Τρίτη να “καθαρίσει” τους δρόμους που οδηγούν στην πόλη Aguililla στο Michoacán, καθώς είχαν μπλοκαριστεί από τα καρτέλ για να εμποδίσουν την είσοδό των δυνάμεων ασφαλείας, όταν και έγινε η επίθεση με τα drone.

Τις τελευταίες εβδομάδες, εκατοντάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη Aguililla υπό το πρίσμα των θανατηφόρων συγκρούσεων του CJNG και της αντίπαλης ομάδας που αυτοαποκαλείται United Cartels (Cárteles Unidos), με τα δύο καρτέλ να μάχονται για τον έλεγχο της πόλης.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οκτώ ακρωτηριασμένα πτώματα βρέθηκαν στην περιοχή μετά από μια ιδιαίτερη θανατηφόρα μάχη μεταξύ των δύο ομάδων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ