Οι 45αρηδες δίνουν τον ρυθμό προς τον… εμβολιασμό – Αριθμός ρεκόρ στα ραντεβού

Οι 45αρηδες δίνουν τον ρυθμό προς τον… εμβολιασμό – Αριθμός ρεκόρ στα ραντεβού

Δείτε πόσα έχουν κλείσει από τις 8 το πρωί.

Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 45-49 ετών στον εμβολιασμό, καθώς μέσα σε λίγες ώρες σημειώθηκε ρεκόρ στα ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 8:00 το πρωί που άνοιξε η πλατφόρμα για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχουν μέχρι στιγμή κλειστεί περίπου 250.000 ραντεβού.

Μάλιστα οι 45αρηδες φαίνεται πως θα βάλουν τα γυαλιά ακόμη και στους… 30αρηδες, καθώς όταν είχε ανοίξει η πλατφόρμα για εκείνους, είχαν κλείσει ραντεβού μέσα σε 24 ώρες 100.000 πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα μπορεί να επιλέξει απ΄όλα τα εμβόλια (και από το Johnson and Johnson, το οποίο όμως δεν έχει έρθει ακόμη στη χώρα μας), ενώ η χορήγηση των δόσεων θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Πώς κλείνετε ραντεβού

Μπορείτε να κανονίσετε άμεσα το ραντεβού σας μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Αφού αρχικά, με το ΑΜΚΑ σας, ελέγξετε εάν ανήκετε στις ομάδες που εμβολιάζονται την τρέχουσα περίοδο, έπειτα ακολουθείτε το σύνδεσμο που σας παραπέμπει η πλατφόρμα.

Συνδέεστε με τους κωδικούς TAXISnet και στη συνέχεια επιβεβαιώνετε τα στοιχεία σας και εάν είναι σωστά προχωράτε, ειδάλλως κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές.

Αφού κάνετε τα παραπάνω ακολουθείτε τα εξής βήματα:

  • Προγραμματίζετε το ραντεβού για τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου
  • Στη συνέχεια, προγραμματίζετε το επαναληπτικό ραντεβού (δεύτερη δόση του εμβολίου) εκτός και αν πρόκειται για το Johnson&Johnson που θα κλείσετε μόνο ένα ραντεβού
  • Ελέγχετε τα στοιχεία του ραντεβού και πρέπει να επιβεβαιώσετε εντός δύο λεπτών
  • Αποθηκεύετε/εκτυπώνετε τα στοιχεία του ραντεβού και του QR code
  • Σε άλλη περίπτωση για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να μεταβείτε σε ΚΕΠ ή φαρμακείο.

Πώς αλλάζετε το ραντεβού σας

Επίσης, έχετε τη δυνατότητα τροποποίησης ή και ακύρωσης του ραντεβού σας, αρκεί να γνωρίζετε τα εξής:

Αλλαγή/ακύρωση μπορεί να γίνει ως και τρείς ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία

  • Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν/ακυρώσουν το ραντεβού τους μία φορά μόνο
  • Σε περίπτωση ακύρωσης ή μη προσέλευσης, οι πολίτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες 30 ημέρεs
  • Σημειώνεται πως οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν υπενθύμιση για τις λεπτομέρειες του ραντεβού τους αποστέλλοντας SMS στο 13034 με τον Κωδικό Ραντεβού ή το ΑΜΚΑ και το επώνυμό (ΑΜΚΑ κενό επώνυμο).
  • Εάν το κάνετε θα λάβετε άμεση απάντηση από το EMVOLIO παρέχοντας τις λεπτομέρειες του ραντεβού.
  • Έπειτα, θα λάβετε τρία αυτοματοποιημένα SMS υπενθύμισης του ραντεβού σας τρεις ημέρες πριν από το ραντεβού, μία ημέρα πριν και στις 7:00 την ημέρα του ραντεβού.

«Ρεκόρ» στους εμβολιασμούς

Οι αριθμοί για τους εμβολιασμούς «μιλούν» από μόνοι τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, μέσα στα τελευταία εικοσιτετράωρα οι νεότεροι σε ηλικία πολίτες (30 έως 44 ετών) έκλεισαν 200.000 ραντεβού.

Συγκεκριμένα, από την ηλικιακή ομάδα 40-44 προγραμματίστηκαν 70.000 ραντεβού, ενώ ήδη εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση 3.780 άνθρωποι. Από την ομάδα των 30-39, κλείστηκαν 130.000 ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ ήδη 19.000 άτομα έλαβαν το εμβόλιο.

Καθώς οι παραπάνω ομάδες λαμβάνουν το δυο δόσεων AstraZeneca, ο συνολικός αριθμός των ραντεβού που προγραμματίστηκαν ανέρχεται στις 400.000.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ