Μπροστά η ΝΔ με 13,2 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για το εργασιακό

Μπροστά η ΝΔ με 13,2 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για το εργασιακό

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ, καθώς προηγείται κατά 13,2 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης της ALCO για το OPEN, με τη συμμετοχή του ethnos.gr, για το μήνα Μάιο. Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 24%.

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ, καθώς προηγείται κατά 13,2 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης της ALCO για το OPEN, με τη συμμετοχή του ethnos.gr, για το μήνα Μάιο.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 24%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, στην πέμπτη το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.  

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητοστάκης έρχεται πρώτος με 41%, ενώ δεύτερος – για άλλη μία φορά – είναι ο… «κανένας» με 32%, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να έρχεται τρίτος με 23%. 

Με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο «τιμόνι» της χώρας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μπορεί να επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη μετά την πανδημία. 

Ωστόσο, οι περισσότεροι, σε ποσοστό 53%, δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό, 67%, για τον τρόπο με τον οποίο σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα εμβολιασμών.  

«Αγκάθι» το νομοσχέδιο για το εργασιακό

Δυσμενείς για τους εργαζόμενους θεωρεί το 54% των ερωτηθέντων τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα εργασιακά, με ένα 25% να απαντά ότι τις θεωρεί ευνοϊκές. 

Τα τελευταία περιστατικά εγκληματικότητας έχουν προκαλέσει την ανησυχία αρκετών πολιτών, με το 34% να δηλώνει ότι αισθάνονται λίγο ασφαλείς, το 33% καθόλου και το 24% αρκετά. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ