Εστίαση: Επιστρέφει η μουσική το Σάββατο ή τη Δευτέρα – Αίρονται και οι τελευταίες απαγορεύσεις

Εστίαση: Επιστρέφει η μουσική το Σάββατο ή τη Δευτέρα – Αίρονται και οι τελευταίες απαγορεύσεις

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για να αποφασίσει και να εισηγηθεί στην κυβέρνηση σχετικά με την «επιστροφή» της μουσικής στην εστίαση, την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30 που ισχύει σήμερα, καθώς και την αύξηση του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για να αποφασίσει και να εισηγηθεί στην κυβέρνηση σχετικά με την «επιστροφή» της μουσικής στην εστίαση, την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30 που ισχύει σήμερα, καθώς και την αύξηση του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις.

Βγαίνει η μουσική από το «mute»

Η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί στην Επιτροπή την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30, η οποία θα ισχύσει – πιθανότατα – από τις 15 Ιουνίου και μετά.

Πιο άμεση, όμως, αναμένεται να είναι η άρση της σίγασης στη μουσική σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια, την επιστροφή της οποίας έχει ζητήσει η κυβέρνηση, με την Επιτροπή να φαίνεται ότι θα δώσει τελικά το «πράσινο φως» και ίσως το Σάββατο 29 Μαΐου ή το αργότερο τη Δευτέρα 31 του μήνα, οι χώροι εστίασης να… βγουν από το mute, σε κάθε περίπτωση, πάντως, μόνο σε εξωτερικούς χώρους αρχικά. 

Δεδομένη, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, του MEGA, θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση του αριθμού καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσια, καθώς από την 1η Ιουνίου αναμένεται όριο 100 ατόμων. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ένθερμος οπαδός και εισηγητής της αύξησης του αριθμού τους είναι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια. 

Όσο για την απαγόρευση κυκλοφορίας, που ισχύει από τις 00:30 έως τις 05:00, κρίθηκε ότι εφόσον η τουριστική περίοδος έχει επίσημα ξεκινήσει στη χώρα μας, με τουρίστες να συρρέουν στην Αθήνα και στα νησιά, είναι τουλάχιστον παράδωξο να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και, μάλιστα, από τις 00.30.

Προς το παρόν, πάντως, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί, από την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσουν να επανελειτουργούν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης δεξιώσεων, γάμων και βαπτίσεων και από τις 31 Μαΐου τα γυμναστήρια.
Μιλώντας σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, πριν από λίγες ημέρες, πάντως, είχε τονίσει ότι ο ίδιος θα ήθελε τόσο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, όσο και να αυξηθεί, στους άνω των 100, ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου, από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά. Σημείωσε μάλιστα πως το όριο που έχει τεθεί προς το παρόν είναι ανεδαφικό, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους νεόνυμφους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ