Τάσος Μπερδέσης: Σχεδόν εξ’ επαφής οι πυροβολισμοί στο κεφάλι – Τι «δείχνει» η ιατροδικαστική έκθεση

Τάσος Μπερδέσης: Σχεδόν εξ’ επαφής οι πυροβολισμοί στο κεφάλι – Τι «δείχνει» η ιατροδικαστική έκθεση

Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του πυγμάχου.

Πολλαπλές κακώσεις θώρακος-κεφαλής φέρει ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε καθηγητής της ιατροδικαστικής της ιατρικής σχολής Αθηνών.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του Newsit.gr, o 39χρονος πρώην πυγμάχος που έπεσε νεκρός χθες το πρωί στη Βάρη «γαζώθηκε» με σφαίρες των 7.62 mm, στην κυριολεξία σε απόσταση λιγότερη των 3 μέτρων.

Ο εκτελεστής τον αιφνιδίασε και τον πυροβόλισε μέσα απ’ το μαύρο τζιπ και την ώρα που αυτός μόλις που είχε κατέβει απ’ το λευκό Smart για να κατευθυνθεί πεζός σε γυμναστήριο της Βάρης. Ο Πατρινός πυγμάχος στο απόμερο χωμάτινο πάρκινγκ –σύμφωνα με την αυτοψία της αστυνομίας- φαίνεται πως έστρεψε την κίνηση του κορμιού του προς τη θέση του οδηγού αλλά προς στιγμήν καθησύχασε αφού δεν περίμενε πως απ’ το πίσω κάθισμα θα ξεπρόβαλε η φιγούρα του δολοφόνου του που άνοιξε την πόρτα του και τον πυροβόλησε μέσα απ’ το τζιπ.

Όσο πιο κοντά τόσο πιο αποτελεσματικά …

O εκτελεστής έριξε 14 σφαίρες με το καλάσνικοφ και μια από τις βολίδες χτύπησε χαμηλά στο παρμπρίζ του λευκού Smart. Δεν αποκλείεται βέβαια αυτή η βολίδα να προέρχεται από εξοστρακισμό, να βρήκε πρώτα τον 39χρονο, να προσέκρουσε στη συνέχεια σ’ άλλο αντικείμενο (έδαφος) πριν καταλήξει παρμπρίζ.

Ήταν πάντως τόσο κοντινή η απόσταση, που οι πολεμικές σφαίρες που έπληξαν τον 39χρονο πυγμάχο σε πολλά σημεία του σώματός του, «παραμόρφωσαν» το στόχο τους. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια αξιωματικού της Ασφάλειας που μας ανέφερε ότι: «Κατά την κρούση των βολίδων, υφίσταται τέτοια παραμόρφωση το κέντρο της μάζας του σώματος του 39χρονου που είναι ορατή δια… γυμνού οφθαλμού.

Αυτή η παραμόρφωση αυξάνεται όσο η κάννη του καλάσνικοφ βρίσκεται πιο κοντά με το θύμα. Σε δυο μόνο σημεία, δείχνει να ελαχιστοποιείται αυτή η παραμόρφωση, που σημαίνει ότι ο θύμα έδειχνε να απομακρύνεται απ’ το οπτικό πεδίο του δολοφόνου του». Μόνο τότε δηλαδή που τα δυο ξένα «σώματα» απομακρύνονται και τείνουν να … αποχωριστούν, εκεί ελαττώνεται και η ενέργεια παραμόρφωσης.

Η κηδεία του πρωταθλητή της πυγμαχίας θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο χωριό Μιτόπολη στη δυτική Αχαΐα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ