Το τελευταίο αντίο στον Τάσο Μπερδέση: Λιποθύμησε η μητέρα του – Εκεί εστιάζουν οι Αρχές για την εύρεση των φονιάδων (vids)

Το τελευταίο αντίο στον Τάσο Μπερδέση: Λιποθύμησε η μητέρα του – Εκεί εστιάζουν οι Αρχές για την εύρεση των φονιάδων (vids)

Σε τι μπορεί να βοηθήσει τελικά το παρελθόν του;

Στον Άγιο Νικόλαο στη Μιτόπολη Αχαΐας λένε συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο στον Τάσο Μπερδέση, που δολοφονήθηκε στη Βάρη χθες το πρωί.

Η μητέρα του 39χρονου και τα δύο του αδέλφια, η σύντροφος του Τάσου Μπερδέση, συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον δικό τους άνθρωπο, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ από το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του πρώην πυγμάχου.

 

 

Εκεί εστιάζει η Αστυνομία – Σε τι μπορεί να βοηθήσει το παρελθόν του

Το πόρισμα του ιατροδικαστή σοκάρει για τη δολοφονία του Τάσου Μπερδέση σοκάρει. Ο πυγμάχος εκτελέστηκε από απόσταση λιγότερη των 3 μέτρων. Δέχτηκε 14 βολίδες από καλάσνικοφ στο κεφάλι και το σώμα, σχεδόν εξ επαφής.

Μόλις βγήκε από τη θέση του οδηγού, ο συνοδηγός του μαύρου τζιπ πλησίασε και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ.

«Δεν μου είπε ότι έχει κάποιες φοβίες, για κάτι ότι δούλευε, πάνω σε κάτι και ήταν μπερδεμένος ή οτιδήποτε. Ήταν πολύ χαλαρός. Δεν ήταν προστατευμένος… όταν έγινε αυτό δεν ήταν προστατευμένος από κάτι, ούτε φόραγε κάτι, ούτε… Δηλαδή, δεν πρόσεχε για κάτι, δεν φοβόταν για κάτι, δεν μας έδωσε ποτέ σημάδι ότι έχει πρόβλημα ή ότι φοβάται για κάτι» λέει στο Mega στενός του φίλος.

Σύμφωνα με τους φίλους του, ο πυγμάχος όχι μόνο δε φοβόταν ότι ίσως ήταν στόχος, αλλά συνήθιζε να ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα προπονήσεων την εβδομάδα. Ίδιες μέρες, ίδιες ώρες, ίδια σημεία.

«Ήξεραν ότι είχε το πάθος και την τρέλα του με την προπόνηση και ξέρανε που θα τον βρούνε. Οπότε οι προπονήσεις ήταν στάνταρ. Στον Άγιο Κοσμά πηγαίναμε στάνταρ τρεις φορές την εβδομάδα. Την ίδια ώρα στάνταρ» συμπληρώνει.

Στο Mega μίλησε αποκλειστικά ο πατέρας ενός φίλου του Μπερδέση από την Πάτρα, ο οποίος το 2013 δολοφονήθηκε έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο.

«Ο Τάσος είχε δύο δικαστήρια από τα οποία έχει αθωωθεί, κυρία μου, αμετάκλητα. Ήταν προσωπικός φίλος με τους γιους μου. Ήταν πολύ φίλοι με τον Κώστα, ο οποίος χάθηκε και αυτός, παρεμφερή με την ίδια περίπτωση όπως ο Τάσος. Συμπαραστάθηκε ο Τάσος πολύ, πολύ. Ειδικά όποτε κατέβαινε στην Πάτρα, πήγαινε στον τάφο του Κώστα. Ήταν πολύ φίλοι, πολύ αγαπημένοι, πολύ αγαπημένοι».

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε κατηγορηθεί και αθωωθεί στη συνέχεια, ότι παρείχε κρησφύγετο στον αδελφό του δολοφονημένου φίλου του.

«Μετά πήγε ο γιος μου ο δεύτερος και τους σκότωσε, τους ηθικούς αυτουργούς, αυτούς που διέταξαν τη δολοφονία και έμεινε το πράγμα εκεί. Ο Τάσος για υπόθαλψη εγκληματία; Όχι… Πήγε… επισκέφτηκε… και πήγε δύο μπουκάλια νερό στον Αλέξη που ήταν σε άλλο σπίτι. Ήταν ψυχούλα, δεν ήτανε δηλαδή… κάτι… κάτι λάθος έχει γίνει ή κάτι μπορεί να ήξερε ο Τάσος και τον σκοτώσανε».

«Ο Τάσος έχει λευκό ποινικό μητρώο. Αυτά τα περιστατικά ο Τάσος ή από λάθος ή κάτι ήξερε. Δεν ήταν μπλεγμένος σε τίποτα. Ούτε το παιδί μου. Δεν ήταν ο Τάσος μπλεγμένος. Είχε ψύχωση με την πυγμαχία. Του είχε στοιχήσει όταν κόπηκε από τους Ο.Α. Η δικογραφία εναντίον του τότε κατέρρευσε» είπε.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι αρχές θεωρούν ότι το περιστατικό στα Σεπόλια προχθές, με θύμα έναν 32χρονο τον οποίο εκτέλεσαν μέσα σε καφετέρια, δε φαίνεται πως συνδέεται με τη δολοφονία Μπερδέση στη Βάρη, αφού φαίνεται να έχει να κάνει με δράσεις του αλβανικού υποκόσμου.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο MEGA, η αστυνομία έχει την εικόνα πως ούτε η εκτέλεση στα Σεπόλια, ούτε η δολοφονία στη Βάρη έχουν να κάνουν με την αλληλουχία των προηγούμενων συμβολαίων θανάτου και δολοφονιών, αλλά και οι δύο υποθέσεις είναι ξεχωριστές μεταξύ τους και έχουν να κάνουν με εκκρεμότητες συγκεκριμένων ομάδων.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία δεν έχει καμία εικόνα ότι ο Τάσος Μπερδέσης εμπλέκεται σε συμβόλαια θανάτου, ή είχε οποιεσδήποτε σχέσεις με τις προηγούμενες δολοφονίες που έχουν σημειωθεί την τελευταία διετία, τριετία.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να έχει πέσει θύμα διενέξεων στην Πάτρα.

Πηγή: nassosblog.gr, athensmagazine.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ