Μελετημένη κάθε κίνηση του πιλότου – Δεν έχει αποκλειστεί η ύπαρξη συνεργού

Μελετημένη κάθε κίνηση του πιλότου – Δεν έχει αποκλειστεί η ύπαρξη συνεργού

«Μια βασική αρχή για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές όταν διερευνούν ένα έγκλημα, είναι ότι όλοι είναι ύποπτοι μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο»

Μπορεί ο συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, να βρίσκεται πλέον στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την ομολογία του, πως αυτός δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάιν μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, ωστόσο οι έρευνες δεν σταματούν εδώ, αφού φαίνεται πως η υπόθεση δεν κλείνει εδώ.

Τόσο οι πληροφορίες για τον πιλότο, όσο και αυτές για το παρελθόν της σχέσης του με την Καρολάιν γεννούν πολλά ερωτήματα, τα οποία -προς το παρόν- παραμένουν αναπάντητα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να είχε συνεργό στο στυγερό αυτό έγκλημα. Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο Επίτιμος Πρόεδρος των Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος είπε πως «μπορεί να υπάρχει ηθικός αυτουργός πίσω από τη δολοφονία της Καρολάϊν».

 

Μπορεί να υπάρχει ηθικός αυτουργός;

«Μια βασική αρχή για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές όταν διερευνούν ένα έγκλημα, είναι ότι όλοι είναι ύποπτοι μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Κατερινόπουλος.

«Αυτό που προσπαθεί να κάνει, είναι να πείσει ότι πρόκειται για ένα έγκλημα που έγινε εν βρασμώ ψυχής, κάτι που θεωρείται απίθανο ότι θα γίνει αποδεκτό» συμπλήρωσε και εξήγησε:

«Το θέμα είναι μήπως τα κάνει όλα αυτά για να κρύψει και κάτι άλλο, κάτι το οποίο ενδεχομένως να τον οδήγησε στη δολοφονία; Θέτω απλά ερωτήματα», τονίζει ο κ. Κατερινόπουλος, για να συνεχίσει: «Μήπως φοβάται ο ίδιος για τον εαυτό του, τι θα συμβεί αν αποκαλυφθεί κάτι άλλο;»

«Κάποιος από τους δυο, -πρόκειται για μη επιβεβαιωμένη πληροφορία- είχε ταξιδέψει στην Κρήτη, τον περασμένο Απρίλιο και είδε σπίτι για να ενοικιάσει στη Σούδα και για ποιον λόγο; Είναι κάτι αυτό, πιστεύω θα το ψάξουν αυτό οι Αρχές. Είναι πληροφορία πάρα πολύ καλή, βεβαίως μπορούν να βρουν και το πρόσωπο που νοίκιαζε τα σπίτια και να τους δώσει κατάθεση».

«Η εκτίμησή μου είναι ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα και δεν εννοώ στον τόπο του εγκλήματος, που εξώθησαν τον πιλότο στον φόνο. Αυτό θα πρέπει ωστόσο να ερευνηθεί» εξήγησε.

«Ήταν προμελετημένο»

Ο κ. Κατερινόπουλος αναφέρθηκε σε όλες τις αποδείξεις -αφαίρεση καρτών, παραβίαση του παραθύρου από μέσα κλπ- που καταδεικνύουν πέραν πάσα αμφιβολίας, ότι το ειδεχθές έγκλημα ήταν προμελετημένο και ότι ο δράστης τελούσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Τοποθέτησε το μωρό πάνω στην άψυχη μητέρα», τόνισε ο κ. Κατερινόπουλος. «Και δεν του αρκεί αυτό, την άλλη μέρα συνεχίζει και έχει ως ασπίδα το μωρό, όλες τις ημέρες που ακολούθησαν».

Ο 33χρονος, όλες αυτές τις ημέρες, διατήρησε επαφή με τα Μέσα Ενημέρωσης, σε αντίθεση με έναν άνθρωπο που αν θα έχανε την γυναίκα του με τόσο φρικτό τρόπο, θα ήταν συντετριμμένος. Αυτός ήταν ψύχραιμος και «απόμακρος» μέχρι τέλους, υπογράμμισε.

 

Το προφίλ του 33χρονου πιλότου

Σε ότι αφορά στο προφίλ του δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος, ο κ. Κατερινόπουλος επισημαίνει: «Κατ’ αρχήν βλέπουμε μια αλλαγή στην εικόνα του δράστη και δεν το λέω εγώ, το λέει το ίδιο του το κορμί. Άλλη ήταν η γλώσσα του σώματος όλο το προηγούμενο διάστημα, και άλλη είναι μετά την ομολογία του. Αρχικά έδειχνε την ενοχή του, τώρα δείχνει σα να απαλλάχθηκε μετά την ομολογία του, όχι βέβαια από τύψεις».

Ο έμπειρος ερευνητής υποστηρίζει ότι ο καθ’ ομολογία δράστης είναι ένας έξυπνος και ψύχραιμος άνδρας. «Είναι ένας άνθρωπος που η κάθε κίνησή του είναι μελετημένη. Ανεξάρτητα από τα λάθη τα οποία έκανε και οδήγησαν στη σύλληψή του -πάντα λάθη γίνονται σε ένα έγκλημα- και τα λάθη αυτά ερευνούν οι αρχές για την αποκάλυψη του δράστη ενός εγκλήματος.

Παράλληλα, δεν αποκλείει να υποστηρίξει κάποια στιγμή ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα, επιχείρημα που δεν ευσταθεί, αφού ειδικά οι πιλότοι περνούν πολύ συχνά από ψυχολογικά και ιατρικά τεστ.

Πρόκειται για έναν δολοφόνο που, σταδιακά αρχίζει να ενοχοποιεί το θύμα του, προτάσσοντας ως αιτία που τον οδήγησε στο έγκλημα, το παιδί τους.
«Το παιδί το είχε ασπίδα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε δολοφονημένη η Καρολάϊν και συνεχίζει να το έχει μέχρι τώρα», υπογράμμισε ο κ. Κατερινόπουλος. «Είναι λογικό να προσπαθήσει να «χτίσει» μια υπερασπιστική γραμμή, υποστηρίζοντας ότι για όλα φταίει η «κακή σχέση», η «κακή Καρολάιν». 

Το ψέμα του πιλότου που κινεί τις υποψίες

Νωρίτερα σήμερα, μια αποκαλυπτική μαρτυρία που μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω στην υπόθεση της φρικτής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο Γλυκά Νερά, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Αφορά τον 33χρονο συζυγοκτόνο, ο οποίος μπορεί να πήρε τον δρόμο για τις φυλακές του Κορυδαλλού, ωστόσο συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη.

Αφορά την σπασμένη πόρτα στη σοφίτα της μεζονέτας, για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος. Μερικές εβδομάδες πριν τη δολοφονία ο δράστης είχε πάει στον μαραγκό μια μεσόπορτα που είχε σπάσει. Όπως εξήγησε στον μαραγκό, το παιδί του είχε κλειδωθεί μέσα και την έσπασε για να την ανοίξει.

Ωστόσο, οι εξηγήσεις που έδωσε ο πιλότος, βάζουν σε σκέψεις για το τι πραγματικά είχε συμβεί εκείνη τη νύχτα του περασμένου Νοέμβρη μπροστά στο ανήλικο παιδί τους… 

Δεν ήταν η πόρτα του μπάνιου

Ο μαραγκός, μιλώντας στο MEGA, θυμάται τα λόγια του πιλότου. Του είπε, όπως ισχυρίζεται, πως επρόκειτο για την πόρτα του μπάνιου. Κάτι που η εικόνα το διαψεύδει.

Σύμφωνα με τo MEGA, η σπασμένη πόρτα βρίσκεται στην είσοδο του δωματίου του ζευγαριού στη σοφίτα. Εκεί που 6 μήνες μετά, έμελλε να αφήσει την τελευταία της πνοή, η άτυχη Καρολάιν…

Σύμφωνα πάντα με όσα λέει ο μαραγκός στην κάμερα του MEGA, ο πιλότος του είπε πως έσπασε την πόρτα μόλις διαπίστωσε πως το μωρό του είχε κλειδωθεί μέσα.

Δεν επεκτάθηκε και εκείνος δεν θέλησε να επιμείνει για να μάθει περισσότερα. Στο μυαλό του όμως από τότε υπήρχε ένα βασικό ερωτήματα. Πώς είναι δυνατόν να κλειδωθεί ένα μωρό λίγων μηνών μόνο του στο μπάνιο;

Ο πιλότος ήταν ευγενέστατος και όταν ετοιμάστηκε η πόρτα πλήρωσε για να την βάλει και πάλι στο σπίτι. Στο δωμάτιο της σοφίτας κι όχι στο μπάνιο που είχε πει, πιθανότατα για να αποφύγει σκέψεις που δεν ήθελε με τίποτα.

Με τι έσπασε η πόρτα

«Έχει χτυπηθεί η πόρτα για να ανοίξει. Είναι χτυπημένη με κάτι, υπάρχει περίπτωση να είναι με το χέρι ή με κάτι μεγάλο» λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φραγκίσκος Συνοδινός, ο ξυλουργός που επισκεύασε την εν λόγω πόρτα έδωσε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί να έσπασε.

«Η πόρτα στη φωτογραφία είναι όπως του την έδωσα. Μου την έφερε μετά τον Γενάρη. Είναι μια καλή μεσόπορτα είναι κατασκευασμένη από ξυλουργό, δεν είναι ‘χάρτινη’ πόρτα, του εμπορίου. Με μια κλωτσιά δεν γίνεται έτσι. Όταν κλειστούνε στο μπάνιο μου φέρνουν τέτοιες πόρτες, γιατί τις χτυπάνε, τις κλωτσάνε για να ανοίξουν γιατί μπορεί να έχει κλειδωθεί κάποιος, να έχει σπάσει το κλειδί κλπ. Έχει χτυπηθεί η πόρτα για να ανοίξει. Είναι χτυπημένη με κάτι, δεν είναι με σίδερο, υπάρχει περίπτωση να είναι με το χέρι ή με κάτι μεγάλο και με σφυρί μπορεί να γίνει.  Όταν μου την έφερε μου είπε ότι ‘κλείστηκε μέσα το παιδί στο μπάνιο και αναγκάστηκα να την σπάσω για να βγάλω το παιδί έξω’. Δεν μου την άφησε να την βάψω γιατί ήταν παραπάνω το κοστολόγιο» λέει χαρακτηριστικά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ