«Είναι απατεώνας»: Απίστευτες καταγγελίες κατοίκων για τον ιερέα με το βιτριόλι

«Είναι απατεώνας»: Απίστευτες καταγγελίες κατοίκων για τον ιερέα με το βιτριόλι

«Από το 2014 έως και το το 2016 που έμεινε στην ενορία μας, είχαμε προχωρήσει σε επώνυμες καταγγελίες τόσο προς την Μητρόπολη Βεροίας όσο και προς την Ασφάλεια».

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη δράση του πρώην ιερέα που έριξε καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες, έρχονται στο φως λίγες μέρες μετά το τραγικό περιστατικό. Μάλιστα ο πρόεδρος της κοινότητας της Αγίας Βαρβάρας Ημαθίας που λειτουργούσε ο 37χρονος δράστης, έκανε λόγο για έναν «επαγγελματία απατεώνα» ο οποίος στην πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας. 

«Από το 2014 έως και το το 2016 που έμεινε στην ενορία μας, είχαμε προχωρήσει σε επώνυμες καταγγελίες τόσο προς την Μητρόπολη Βεροίας όσο και προς την Ασφάλεια. Την περίοδο εκείνη είχαμε  παραδώσει έναν ολόκληρο φάκελο στον μητροπολίτη. Θέλαμε ηρεμία στο χωριό μας και ψάχναμε να βρούμε τρόπο να φύγει ο άνθρωπος αυτός που με τις πράξεις του είχε αναστατώσει τους πάντες», ανέφερε στην εφημερίδα Realnews, ο πρόεδρος της κοινότητας, Σπύρος Κωτσιαντής.

Η πρόσφατη σοκαριστική ενέργεια του πρώην ιερέα να επιτεθεί με καυστικό υγρό στα μέλη του εκκλησιαστικού δικαστηρίου, δεν προκαλεί εντύπωση στους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας. «Εβρισκε ηλικιωμένους στο χωριό και τους ξεγελούσε για να τους αποσπάσει χρήματα. Τους ζητούσε λεφτά για να πάρει εικόνες για την εκκλησία και για άλλες αγορές», λέει ο κ. Σπ. Κωτσιαντής.

«Τους έλεγε ότι χρειάζεται να μπουν κάγκελα στην εκκλησία. Τα κάγκελα κόστιζαν 2.000 ευρώ, αυτός χρέωνε 3.000 ευρώ – και πολλά άλλα».

Τα περιστατικά ήταν πολλά όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν όταν οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας έγιναν μάρτυρες ύποπτων κινήσεων έξω από το σπίτι του ιερέα. «Βλέπαμε ακόμα και τα ξημερώματα κινήσεις ύποπτων ατόμων με αυτοκίνητα από τον Δενδροπόταμο. Είχαμε  δώσει τους αριθμούς των πινακίδων κυκλοφορίας στην Ασφάλεια. Καταλάβαμε ότι κάτι γινόταν με ναρκωτικά». 

Για τη δράση του 37χρονου ιερέα είχε ενημερωθεί εκτός από τη Μητρόπολη Βεροίας και η Αστυνομία: « Η Μητρόπολη ήθελε να κλείσει η υπόθεση και να λυθεί το πρόβλημα. Μαζέψαμε στοιχεία, πήγαμε στην Ασφάλεια Βεροίας, τον καταγγείλαμε για διακίνηση ναρκωτικών και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Τον παρακολουθούσαν και τον έπιασαν με ένα γραμμάριο κοκαϊνης. Τον πήγαν στο Δρομοκαΐτειο αλλά δεν είναι τρελός. Είναι επαγγελματίας απατεώνας, απλώς είχαμε την ατυχία σε ολόκληρη την Ελλάδα αυτά τα πρωτάκουστα συμβάντα να γίνουν στο χωριό μας. Αλλά κάποιος θα τον ξεσκέπαζε κάποια στιγμή», τονίζει προς τη Realnews, ο Σπ. Κωτσιαντής.

Σύμφωνα με άλλους κατοίκους του χωριού, ο ιερέας συνήθιζε να πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. «Συχνά το βράδυ κατέβαινε στη Θεσσαλονίκη και ποιος ξέρει τι έκανε. Ηταν κοντοκουρεμένος , νεαρός, δεν έμοιαζε με ιερέα. Μπορεί να κυκλοφορούσε εκεί ως πολίτης», αναφέρει κάτοικος της Αγίας Βαρβάρας, ενώ οι καταγγελίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα. 

«Οταν φτάνει στο σημείο ο διάδοχός του ιερέας να φοβάται να γυρίσει στο χωριό γιατί ήξερε ότι δικαζόταν, τι άλλο να πει κανείς. Μάθαμε μάλιστα ότι του έστειλε απειλητικό μήνυμα μέσα από τη ΓΑΔΑ θεωρώντας τον εφημέριο υπεύθυνο που έφυγε από την περιοχής», προσθέτει ο κοινοτάρχης. 

Με δήλωσή του στη Realnews ο μητροπολίτης Βεροίας, κ. Παντελεήμων, διευκριίζει ότι υπήρχαν διάφορες καταγγελίες στη μητρόπολη εις βάρος του ιερέα για οικονομικά θέματα, τα οποία και λάβαμε υπ΄όψιν και τον θέσαμε σε αργία. Σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά, ήταν θέμα της Ασφάλειας. Αυτή ερεύνησε την υπόθεση και τον συνέλαβε. Εμείς στη συνέχεια μάθαμε από την Αστυνομία και τον εισαγγελέα σε ποια παραπτώματα υπέπεσε το συγκεκριμένο άτομο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ