Φιλιππίνες: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους με δεκάδες επιβαίνοντες

Φιλιππίνες: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους με δεκάδες επιβαίνοντες

Το μεταγωγικό αεροσκάφος C130 έφερε περίπου 85 επιβάτες.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Φιλιππίνες μετά από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους με δεκάδες επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού της χώρας, το μεταγωγικό αεροσκάφος C130 έφερε περίπου 85 επιβάτες και συνετρίβη στις 11:30 τοπική ώρα καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί στο νησί Τζόλο, στην επαρχία Σούλου.

Οι δυνάμεις του στρατού και της πυροσβεστικής των Φιλιππινών βρίσκονται στο σημείο της συντριβής, όπου έχει στηθεί μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης.

Δείτε εικόνες από το σημείο της συντριβής:

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του CNN Philippines, David Y. Santos, τουλάχιστον 40 άτομα έχουν απομακρυνθεί από τα συντρίμμια του φλεγόμενου αεροσκάφος και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής.

«Τα συνεργεία διάσωσης βρίσκονται στο σημείο, προσευχόμαστε να μπορέσουμε να σώσουμε και άλλες ζωές, δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Σιριλίτο Σομπετζάνα.

Πολλοί επιβάτες είχαν λάβει πρόσφατα τη βασική στρατιωτική τους εκπαίδευση και είχαν σταλεί σε αυτό το νησί στο πλαίσιο μιας κοινής επιχειρησιακής δύναμης καταπολέμησης της τρομοκρατίας σε αυτή την περιοχή όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

Ο στρατός έχει πολύ αισθητή παρουσία στις νότιες Φιλιππίνες λόγω της δράσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, που θεωρείται από την Ουάσινγκτον τρομοκρατική οργάνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ