Bενιζέλος: Προέχει η επιστροφή των παιδιών μας

Bενιζέλος: Προέχει η επιστροφή των παιδιών μας

«Προέχει η άμεση επιστροφή των δυο παιδιών μας στην Ελλάδα», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η Τουρκία έδωσε σε ένα «συνηθισμένο συνοριακό ζήτημα, από αυτά που επιλύονται σε επίπεδο διοικητών μονάδων, διαστάσεις απολύτως ασυμβίβαστες με την […]

«Προέχει η άμεση επιστροφή των δυο παιδιών μας στην Ελλάδα», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η Τουρκία έδωσε σε ένα «συνηθισμένο συνοριακό ζήτημα, από αυτά που επιλύονται σε επίπεδο διοικητών μονάδων, διαστάσεις απολύτως ασυμβίβαστες με την ιδιότητα των δυο χωρών ως μελών του ΝΑΤΟ, αλλά και με τη συνεργασία  ΕΕ – Τουρκίας ως προς το μεταναστευτικό».

Επεσήμανε επίσης ότι πληθαίνουν οι προκλήσεις και οι εντάσεις μετά από μια δεκαπενταετία περίπου, χωρίς θερμό επεισόδιο. «Η τουρκική στάση απέναντι στην Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα  είναι προφανές ότι έχει μεταβληθεί», πρόσθεσε.

«Η ρητορική επανάληψη αυτονόητων γενικών αρχών ή διακηρύξεων δεν συνιστά στρατηγική», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας πως η εμπειρία των τελευταίων 44 ετών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει δείξει ότι «όταν η διαχείριση συγκυριακών κρίσεων δεν εντάσσεται σε μια σαφή στρατηγική, δημιουργούνται καταστάσεις που υποκαθιστούν την εθνική στρατηγική».

«Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ενώ νομίζουν πολλοί ότι είναι βαθιά επικίνδυνη μόνο στο πεδίο της οικονομίας, είναι το ίδιο  στο κρίσιμο πεδίο των θεσμών και της εθνικής στρατηγικής ασφάλειας», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Βενιζέλος


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ