Στα όριά του το σύστημα υψηλής τάσης – Κίνδυνος μπλακ άουτ από την πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης

Στα όριά του το σύστημα υψηλής τάσης – Κίνδυνος μπλακ άουτ από την πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης

Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Βαρυμπόμπη.

Διαταραχή τάσης στις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος στην Αττική προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά που είναι σε πλήρη εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη, κοντά στο ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΔΜΗΕ, η φωτιά έθεσε εκτός λειτουργίας κυκλώματα 300kV που τροφοδοτούν την Αττική. Αυτό προκάλεσε διαταραχή τάσης, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ο εφοδιασμός φορτίων ηλεκτρικής ενέργειας της τάξης των 200 MW.

Όπως σημειώνουν πηγές του ΑΔΜΗΕ, τα κυκλώματα επανήλθαν σε λειτουργία αλλά γίνονται συνεχώς χειρισμοί για την ισορροπία του συστήματος.

Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, όπως δηλώνουν στελέχη του Διαχειριστή, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπισή του.

Πηγές του ΑΔΜΗΕ κάνουν γνωστό ότι δεν υπάρχουν ζημιές ή βλάβες στις υποδομές του συστήματος μεταφοράς ενώ και από τον ΔΕΔΔΗΕ αναφέρουν πως δεν έχουν ενημέρωση για διακοπές ηλεκτροδότησης. 

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά

Από το μεσημέρι της Τρίτης, μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Άνω Βαρυμπόμπη.

Η πυρκαγιά είναι στον δήμο Αχαρνών και σε κοντινή απόσταση από τα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοϊου.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έβγαλε αμέσως προειδοποίηση 112 για τους κατοίκους, να κλείσουν παράθυρα και καμινάδες και να είναι σε διαρκή επιφυλακή, ενώ υπάρχουν και αρκετές διακοπές ρεύματος στην περιοχή.

Επίσης ακούγονταν εκρήξεις, πιθανότατα από μετασχηματιστές υψηλής τάσης ενώ έκλεισε η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας για προληπτικούς λόγους. Συγκεκριμένα, η Τροχαία έκλεισε την Εθνική Οδό, το ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Λυκόβρυσης.

Στο σημείο επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Στην περιοχή επιχειρεί και το ρωσικό BERIEV-200, ενώ συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης. Την επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: ΟΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ