Νέα αναζωπύρωση στην Αρχαία Ολυμπία – Φόβοι για τον αρχαιολογικό χώρο

Νέα αναζωπύρωση στην Αρχαία Ολυμπία – Φόβοι για τον αρχαιολογικό χώρο

Ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναφέρθηκε στην αναζωπύρωση ξεκαθαρίζοντας πως ο αρχαιολογικός χώρος δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο.

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στην Αρχαία Ολυμπία σε περιοχή κάποια χιλιόμετρα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, όπως μεταδίδουν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο Βασίλης Γιαννόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενημέρωσε για αυτή τη νέα αναζωπύρωση και έκανε έκκληση για αύξηση των εναέριων μέσων που επιχειρούν στην περιοχή.

Το βράδυ, η φορά των ανέμων είχε απομακρύνει τις φλόγες από τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ωστόσο η κατάσταση αυτή την ώρα είναι δύσκολη.

«Τα πρώτα εναέρια έχουν φτάσει, αναμένονται και τα άλλα, έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας σε εναέρια μέσα. Έχει άπνοια» είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Δύσκολη αναζωπύρωση

Ο ίδιος έκανε λόγο για «δύσκολη αναζωπύρωση κοντά στην Αρχαία Ολυμπία» και σημείωσε πως η φωτιά κινείται προς τον οικισμό της Χελιδονούς.

Μιλώντας στο ίδιο μέσο, ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναφέρθηκε, επίσης, στην αναζωπύρωση ξεκαθαρίζοντας πως ο αρχαιολογικός χώρος δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο.

Όσον αφορά στις ζημιές, ο ίδιος τόνισε πως είναι κοντά στις 20 οι καμένες κατοικίες, αλλά το πλήρες μέγεθος της καταστροφής θα φανεί. 

Στην περιοχή επιχειρούν 174 πυροσβέστες, με εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 52 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ