Φωτιές στην Αττική – Αυτό είναι το σχέδιο για την επόμενη ημέρα

Φωτιές στην Αττική – Αυτό είναι το σχέδιο για την επόμενη ημέρα

«Είμαστε στην επόμενη μέρα που μετράμε τις καταστροφές ιδιωτικές και περιβαλλοντικές και προετοιμαζόμαστε για ό,τι σημαίνει όλη αυτή την πυρκαγιά» είπε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και όσες επίκεινται

Για το σχέδιο της επόμενης μέρας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Είμαστε στην επόμενη μέρα που μετράμε τις καταστροφές ιδιωτικές και περιβαλλοντικές και προετοιμαζόμαστε για ό,τι σημαίνει όλη αυτή την πυρκαγιά» είπε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και όσες επίκεινται.

Ειδικότερα προχωρά:

  • Η δημιουργία Παρατηρητηρίου ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το οποίο θα εκδίδει καθημερινά ανακοίνωση για την ποιότητα της ατμόσφαιρας.
  • Σε πλήρη εξέλιξη από χθες η καταγραφή από τα κλιμάκια των ζημιών σε επιχειρήσεις και σπίτια. «Επεξεργαζόμαστε και δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης ειδικά για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης» σημείωσε.
  • Έχουν επίσης ξεκινήσει από χθες δράσεις υγειονομικής και ψυχολογικής υποστήριξης από κλιμάκια γιατρών και νοσηλευτών προς τους πυρόπληκτους, αλλά και όλων των πολιτών που επιστρέφουν στις εστίες τους.
  • Η ενεργοποίηση σε επτά σημείων τροφοδοσίας στις πληγείσες περιοχές και διανομή από σήμερα 2000 μερίδων φαγητού σε 3 πυρόπληκτους δήμους.
  • Τέλος, έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός κράτους επιτελικού μέσα από την περιφερειακή διακυβέρνηση που θα μπορεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα αντί για ένα υδροκέφαλο κράτος, και επέκρινε την προηγούμενη διακυβέρνηση για την κατάργηση δασαρχών, δασολόγων και πυροφυλάκων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ