Φωτιές – Οι εξηγήσεις Χαρδαλιά για τα εναέρια μέσα – Τι απαντά στις καταγγελίες των κατοίκων της Εύβοιας

Φωτιές – Οι εξηγήσεις Χαρδαλιά για τα εναέρια μέσα – Τι απαντά στις καταγγελίες των κατοίκων της Εύβοιας

Όπως έσπευσε να ξεκαθαρίσει, η χώρα διαθέτει 73 εναέρια μέσα, ωστόσο επιχείρησε να διευκρινίσει κάποια πράγματα που αφορούν στις πτήσεις που πραγματοποιούν

Στις καταγγελίες των κατοίκων της Ευβοιας για έλλειψη εναέριων μέσων κατά την καταστροφική πυρκαγιά απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως έσπευσε να ξεκαθαρίσει, η χώρα διαθέτει 73 εναέρια μέσα, ωστόσο επιχείρησε να διευκρινίσει κάποια πράγματα που αφορούν στις πτήσεις που πραγματοποιούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα 67 είναι πυρόσβεσης, τα υπόλοιπα ανήκουν σε συντονιστικά κέντρα, ενώ άλλα ειδικεύονται στη μεταφορά προσωπικού.

Από τα 67, όπως είπε ο ίδιος, 6-7 εναέρια μέσα πραγματοποιούν συντηρήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Από τα 60 που απομένουν, τα 20 παραμένουν στις περιφερειακές βάσεις. «Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτά παραμένουν εκεί για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να προφυλάξουν ένα νέο μέτωπο σε αυτές τις περιοχές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα 40 εναέρια μέσα που παραμένουν ενεργά «δεν πετούν όλα μαζί. Πετούν σχεδόν τα μισά, τα υπόλοιπα ανεφοδιάζονται για να μπορέσουν να πετάξουν μετά».

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε μια εικόνα του πύρινου μετώπου στην Εύβοια, όπου διακρίνεται «ένα τεράστιο πέπλο καπνού που δεν επιτρέπει την εναέρια προσβολή των εστιών». Όπως είπε, «όταν βρεθεί δίοδος, περνούν από μέσα ελικόπτερα και επιχειρούν».

Μάλιστα, ο έκανε λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση από την πρώτη στιγμή. «Σε σχέση με την ακολουθία των πυρκαγιών, σας θυμίζω ότι είχαμε 586 πυρκαγιές από 1η Αυγούστου μέχρι 8 Αυγούστου. Καθημερινά είχαμε να αντιμετωπίσουμε τριψήφιο αριθμό πυρκαγιών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ