Κρήτη – Εννέα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στο Φόδελε – Είχαν βάλει ανήλικο για πωλητή

Κρήτη – Εννέα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στο Φόδελε – Είχαν βάλει ανήλικο για πωλητή

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Φόδελε Ηρακλείου.

Αστυνομική έφοδος σε σπίτια και άλλους χώρους έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου στο Φόδελε του Δήμου Μαλεβιζίου στην Κρήτη. Μετά από παρακολούθηση και έρευνα αρκετών ημερών, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε επιχείρηση κατά την οποία βρέθηκαν περισσότερα από πέντε κιλά κάνναβη και τριακόσια γραμμάρια κοκαΐνη.

Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων, μέλη γνωστής οικογένειας της περιοχής. Ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε ρόλο στην πώληση των ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 6 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, νόμου περί όπλων και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Επίσης, αναζητείται ακόμη ένας ημεδαπός, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί. 

Σε υπαίθρια και δύσβατα σημεία οι κρυψώνες

Όπως προέκυψε από την αξιοποίηση πληροφοριών και τη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, την πώληση των ναρκωτικών αναλάμβαναν έξι από τους εμπλεκόμενους ημεδαπούς, μεταξύ των όποιων και ο ανήλικος.

Τις ποσότητες των ναρκωτικών έκρυβαν σε υπαίθρια και δύσβατα σημεία καθώς και σε χώρο αποθήκης σπιτιού.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σε αυτήν συμμετείχαν ακόμη αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου.
Οι αστυνομικοί κατ’ αρχάς εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς την ώρα που προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τους ημεδαπούς. Ακολούθησαν έρευνες σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου σε οικίες, υπαίθριους χώρους και σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο. 

Τι κατασχέθηκε

Κατά την διάρκεια των ερευνών, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 5.045 γραμμάρια κάνναβη
  • 344,3 γραμμάρια κοκαΐνη
  • Το χρηματικό ποσό των 4.640 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
  • Ένα πιστόλι με το γεμιστήρα εντός του οποίου υπήρχαν φυσίγγια
  • 12 κινητά τηλέφωνα
  • Δύο ζυγαριές ακριβείας και
  • Διάφορα είδη επιμερισμού και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και η μητέρα του ανήλικου εμπλεκόμενου, κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ