Θεόδωρος Νικολαΐδης : «Έφυγε» σαν σήμερα πριν έναν χρόνο

Θεόδωρος Νικολαΐδης : «Έφυγε» σαν σήμερα πριν έναν χρόνο

Σαν σήμερα το 2017 ο Θεόδωρος Νικολαΐδης έχασε την μάχη με τον θάνατο σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν. Ο χώρος της αθλητικής δημοσιογραφίας από εκείνη την ημέρα έγινε «φτωχότερος» για την απώλεια μιας προσωπικότητας που αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για την στάση ζωής και το έργο που κράτησε. Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης εκίνησε τη δημοσιογραφική του […]

Σαν σήμερα το 2017 ο Θεόδωρος Νικολαΐδης έχασε την μάχη με τον θάνατο σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν. Ο χώρος της αθλητικής δημοσιογραφίας από εκείνη την ημέρα έγινε «φτωχότερος» για την απώλεια μιας προσωπικότητας που αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για την στάση ζωής και το έργο που κράτησε.

Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης εκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από την «Αθλητική Ηχώ», ήταν ο ιδρυτής της εφημερίδας «Φως των Σπορ» η οποία στην αρχή είχε την ονομασία «Αθλητικόν Φως» και ένας από τους λιγοστούς γνήσιους εκδότες. Η απήχηση και ο σεβασμός που ενέπνεε ο Νικολαΐδης οδήγησαν στο γεγονός ότι το «Φως των Σπορ» αγοραζόταν από οπαδούς τόσο του Ολυμπιακού που το χαρακτήριζαν μάλιστα «Ευαγγέλιο», όσο και εκείνων του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Η εφημερίδα ήταν από τις κορυφαίες σε κυκλοφορία για περισσότερα από 60 χρόνια και εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να διανέμεται, με τον Θόδωρο Νικολαΐδη να πρωταγωνιστεί και να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην διαμόρφωση και παγίωση της μεταπολεμικής ολυμπιακής «ταυτότητας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ