Απηύδησε ο Χατζηδάκης με υπαλλήλους του ΕΦΚΑ – «Πόση αναλγησία πια; Είναι εξοργιστικό»

Απηύδησε ο Χατζηδάκης με υπαλλήλους του ΕΦΚΑ – «Πόση αναλγησία πια; Είναι εξοργιστικό»

Η περιπέτεια 444 χήρων λόγω γραφειοκρατίας και κωλυσιεργίας των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ είχε ως αποτέλεσμα την οργή του υπουργού εργασίας Κωστή Χατζηδάκη

Σε νέα ανάρτηση-ξέσπασμα με αφορμή την κωλυσιεργία υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Με αφορμή την περιπέτεια 444 χηρών γυναικών ναυτικών, που εδώ και μήνες συνεχίζουν να μην λαμβάνουν τις συντάξεις που δικαιούνται, περιγράφει την γραφειοκρατική «παράνοια» που επικρατεί στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Πιο συγκεκριμένα, κατονομάζει ως υπεύθυνους αυτής της άτυπιας ομηρίας υπαλλήλους του ΕΦΚΑ που δεν δέχονται να παραλάβουν έτοιμους συνταξιοδοτικούς φακέλους από τις υπηρεσίες του ΝΑΤ, τους οποίους επιθυμούν να καταβάλουν οι γυναίκες των θανόντων ναυτικών, προφασιζόμενοι απουσία νομοθετικής διάταξης.

Όπως εξηγεί ο ίδιος ο υπουργός, ο νόμος είναι απολύτως ξεκάθαρος, διότι δεν απαιτείται κανένας επανυπολογισμός σε αυτές τις περιπτώσεις και επί της ουσίας ζητά από τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να μην τοποθετούν τεχνητά εμπόδια ώστε να προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία.

Παράλληλα, κάνει λόγο για αναλγησία και διερωτάται ως πότε θα κρύβονται ορισμένοι υπάλληλοι πίσω από τεχνητά εμπόδια που οι ίδιοι θέτουν και κάλεσε τη Γενική Διευθύντρια Συντάξεων του ΕΦΚΑ να παρέμβει αμέσως στους υφιστάμενους της και να τους ζητήσει να κάνουν τη δουλειά τους.

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Παναγιώτης Δουφεξής στον ΕΦΚΑ, όπως λέει, αντιμετωπίζουν ένα «βουνό προβλημάτων στον πιο προβληματικό οργανισμό της Ελλάδας» και διαμηνύει πως δεν θα δεχτεί δεσποτικές συμπεριφορές σε βάρος των ταλαιπωρημένων πολιτών και οι γραφειοκράτες θα τον βρίσκουν απέναντι.

Η ανάρτηση του υπουργού

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ