Λάρισα – Εκτεταμένα προβλήματα στο Δήμο Αγιάς λόγω της κακοκαιρίας «Αθηνά» – Έκλεισαν δρόμοι και πλημμύρισαν καλλιέργειες

Λάρισα – Εκτεταμένα προβλήματα στο Δήμο Αγιάς λόγω της κακοκαιρίας «Αθηνά» – Έκλεισαν δρόμοι και πλημμύρισαν καλλιέργειες

Η δημοτική αρχή έχει ήδη αιτηθεί να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Παράλληλα, συστήνει στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Αθηνά» στη χώρα μας. Ήδη ζημιές έχουν καταγραφεί σε Ήπειρο, Κέρκυρα, Παξούς, Κεφαλονιά και Θεσσαλονίκη.

Στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Δήμο Αγίας υπάρχουν επίσης, αναφορές για προβλήματα. Τα φαινόμενα τις προηγούμενες ώρες ήταν έντονα, με τους κατοίκους στην κοινότητα Καρίτσα να μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Συγχρόνως, αρκετές περιοχές ήρθαν αντιμέτωπες με πλημμυρικά φαινόμενα
Ο παραλιακός δρόμος Βελίκα – Παλιουργιά – Κουτσουπιά έκλεισε για περίπου τρεις ώρες λόγω των φερτών υλικών που κατέβασε η βροχή από τους ορεινούς όγκους, ενώ επίσης οι ιρλανδικές διαβάσεις (εκεί που διασταυρώνονται δρόμοι με χειμάρρους) σε πολλές περιπτώσεις έγιναν αδιάβατες, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου.

Εκτεταμένες ζημιές, σύμφωνα με το onlarisa.gr, έχουν προκληθεί και σε μεγάλο μέρος του αγροτικού οδικού δικτύου. Οι περισσότεροι δρόμοι είναι πλέον απροσπέλαστοι ενώ πλημμύρισαν και καλλιέργειες καστανιάς.

Η κυκλοφορία στο παραλιακό μέτωπο έχει πλέον αποκατασταθεί ωστόσο η δημοτική αρχή συστήνει στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Σημειώνεται ότι οι ιθύνοντες έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ