Σεισμός στην Κρήτη – Η στιγμή που πολίτες πετάγονται από τις θέσεις τους και τρέχουν στους δρόμους από τα 6,3 Ρίχτερ

Σεισμός στην Κρήτη – Η στιγμή που πολίτες πετάγονται από τις θέσεις τους και τρέχουν στους δρόμους από τα 6,3 Ρίχτερ

Κάτοικοι του νησιού βγήκαν σε δρόμους, πάρκα και πλατείες.

Από τις θέσεις τους πετάχτηκαν οι πολίτες της Κρήτης τη στιγμή που χτύπησε ο Εγκέλαδος το νησί.

Ο σεισμός των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο, καθώς είχε ένταση και διάρκεια, με συνέπεια να σκορπίσει πανικό και ανησυχία στους κατοίκους του νησιού, που βγήκαν σε δρόμους, πάρκα και πλατείες.

Δείτε τα βίντεο από την ώρα που ο ισχυρός σεισμός χτυπά την Κρήτη

Μάλιστα πολλοί γονείς έτρεξαν να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τον σεισμό που έπληξε το Αρκαλοχώρι, προκαλώντας την κατάρρευση σπιτιών και κατολισθήσεις.

Σημειώνεται πως ο σεισμός που έχει επίκεντρο στη θάλασσα ανοιχτά της Ιεράπετρας στο Λιβυκό Πέλαγος ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Κρήτης βγήκαν από τα σπίτια και τις δουλειές τους καθώς πριν από μερικές ημέρες το νησί είχε δεχθεί μικρότερο μεν χτύπημα του Εγκέλαδου αλλά που προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε χωριά, κυρίως στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση. Φέρεται να έχει καταρρεύσει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στον Ξηρόκαμπο Σητείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ