Κεραυνούς έφερε ο «Μπάλλος» στην Αττική – Χιόνι σε Δυτ. Μακεδονία και Πίνδο

Κεραυνούς έφερε ο «Μπάλλος» στην Αττική – Χιόνι σε Δυτ. Μακεδονία και Πίνδο

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες να σημειώνονται στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.

Εως το μεσημέρι της Παρασκευής θα συνεχιστεί η κακοκαιρία «Μπάλλος» σύμφωνα με το meteo.gr  με ισχυρές καταιγίδες ακόμη και χαλαζοπτώσεις  στην Αττική αλλά και σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Μάλιστα καταγράφονται ακόμη και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου αλλά και κεραυνοί σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική:

Τα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία δεν είναι λίγα, καθώς διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στα Νότια της Αττικής μετά από έντονη καταιγίδα. Μάλιστα, ήδη από νωρίς το πρωί κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στο οδικό δίκτυο της Αττικής ενώ ο νους όλων βρίσκεται στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας και της Ηλείας.

Το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε τα μεγαλύτερα ύψη βροχής και καταιγίδας από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως σήμερα το πρωί, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, στα Στύρα Ευβοίας (44 χιλιοστά), στα Θεοδώριανα Άρτας (44), στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (42) και στην Ιθάκη (41). 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα εξής:

  • Βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας
  • Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής
  • Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια
  • Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ ενώ στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δείτε live την κίνηση στους δρόμους εδώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ