Σε εξέλιξη η παρέμβαση Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ – Τι είπε με Γερουλάνο – Συνάντηση με Χρηστίδη

Σε εξέλιξη η παρέμβαση Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ – Τι είπε με Γερουλάνο – Συνάντηση με Χρηστίδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου για τη συντεταγμένη κι ενωτική πορεία του ΚΙΝΑΛ προς τις εσωκομματικές εκλογές και σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιεί επαφές με τους υποψηφίους προέδρους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου για τη συντεταγμένη κι ενωτική πορεία του ΚΙΝΑΛ  προς τις εσωκομματικές εκλογές και σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιεί επαφές με τους υποψηφίους προέδρους.

Δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα

Συνάντηση που κράτησε μία ώρα είχε ο κ. Παπανδρέου, με τον Παύλο Γερουλάνο νωρίτερα στο γραφείο του στη Βουλή. Μετά τη συνάντηση ο κ. Γερουλάνος συνομίλησε με δημοσιογράφους λέγοντας πως, «θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα». Ενώ πρόσθεσε, ότι το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης.

Αμέσως μετά ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε και με τον Παύλο Χρηστίδη με τον οποίο άλλωστε επικοινώνησαν τηλεφωνικά και χθες.

Ο κ. Χρηστίδης μίλησε για μια «εποικοδομητική συζήτηση» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου». Σημείωσε επίσης πως πρέπει να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης και των διαδικασιών.

Παπανδρέου, Σημίτη και Βενιζέλο βάζει στο κάδρο ο Λοβέρδος

Ενώ, επικοινωνία του κ. Παπανδρέου αναμένεται σήμερα και με τον Αντρέα Λοβέρδο, ο οποίος χθες από τον Εύβοια τοποθετήθηκε για την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού στις εσωκομματικές εξελίξεις λέγοντας ότι «όπως η πρόεδρος δήλωσε ότι εγγυάται την ενότητα και θα διασφαλίσει τις διαδικασίες, το ίδιο οφείλουν να κάνουν και όλοι οι πρώην πρόεδροι της παράταξης» και βάζοντας με αυτό τον τρόπο στο κάδρο τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη συναντηθεί με  με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη και μίλησε χθες το βράδυ, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους υποψηφίους προέδρους του ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Δεν έχει ακόμη καθοριστεί συνάντηση ή επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το πιθανότερο σενάριο είναι να επικοινωνήσει μαζί του ο κ. Παπανδρέου αύριο Δευτέρα καθώς σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός έχει σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματισμένο ταξίδι εκτός Αθηνών.

Δεν φαίνεται να υπαναχωρούν οι υποψήφιοι

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία Παπανδρέου έρχεται στον απόηχο της παράτασης της προθεσμίας για τη συλλογή των απαιτούμενων υπογραφών για τους υποψηφίους προέδρους μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους Παύλο Χρηστίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Παύλο Γερουλάνο.

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο υπήρξαν και σενάρια για υποψηφιότητα Παπανδρέου κάτι που δεν επιβεβαιώνεται -προς ώρας τουλάχιστον- από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

Πάντως η τροπή που πήρε η εσωκομματική διαδικασία μετά την απόσυρση από την κούρσα της Φώφης Γεννηματά, έκανε αρκετούς να υποστηρίζουν ότι υπάρχει διάθεση ευτελισμού και σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται να ενεπλάκη στην εσωκομματική διαδικασία ο Γιώργος Παπανδρέου.

Από τις ως τώρα επαφές που έχει ο κ. Παπανδρέου δεν φαίνεται διάθεση υπαναχώρησης από τους υποψηφίους. Ορισμένοι παρατηρητές των εξελίξεων στο ΚΙΝΑΛ δε, υποστηρίζουν ότι για να εμπλακεί στο ζήτημα της διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ ο κ. Παπανδρέου προϋπόθεση είναι να κάνουν πίσω από τις υποψηφιότητές τους τουλάχιστον οι κ.κ. Γερουλάνος, Χρηστίδης, Κεγκέρογλου και Καστανίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ